Rátóti lép Schwajda örökébe

2010. augusztus 17. 12:05

A Somogyi Hírlap értesülései szerint napokon belül eldől Rátóti Zoltán kaposvári direktorrá választása. A Nemzeti Színház társulati tagjának személyében a szakmai bizottság egyetért.

2010. augusztus 17. 12:05

A váratlanul elhunyt Schwajda György örökül hagyta az új évad műsortervét és javaslatként utóda nevét is. Összesen öt pályázat érkezett a kaposvári Csiky Gergely Színház vezetői posztjára: Rátóti Zoltán mellett Keszég László rendező, Lukáts Andor színész-rendező, Téri Sándor, a tatabányai színház szakmai igazgatóhelyettese és Borbás János színész-jogász is jelentkezett.

A döntés a hatfős szakmai testületé, melyben Oberfrank Pál veszprémi igazgató, Csáki Judit színikritikus, tanszékvezető, Tóth Géza szakszervezeti megbízott, Giber Vilmos kulturális tanácsnok, valamint a grémiumot vezető Oláh Lajosné alpolgármester és a minisztérium küldöttje szerepelnek. Ráadásul Ascher Tamás, a Színház- és Filmművészeti egyetem rektora és Márta István színházigazgató is állást foglalt az ügyben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!