Veteránok vs. bombák

2010. március 02. 11:56

Irakot és Afganisztánt megjárt amerikai háborús veteránok bírálják A bombák földjén című Oscar-esélyes filmet. Véleményük szerint az alkotás megbocsáthatatlan pontatlanságokat tartalmaz.

2010. március 02. 11:56
Paul Rieckhoff, az Amerikai Iraki és Afganisztáni Veteránok nevű szervezet alapítója internetes bejegyzésében írta: egy szava sem lenne, ha a film egy kitalált háborúról szólna. „De nem ez a helyzet, egy valóságos háborúról van szó, ezért az, hogy Hollywood ezt a marhaságot dicsőíti, arculcsapás minden katonának” - fejtette ki.

A volt katonákat leginkább a főhős vakmerő és nemtörődöm jelleme zavarja, melynek nincs köze a háború valóságához - szerintük csupán a szórakoztatás a film célja. Ryan Gallucci irakban szolgált őrmester elmondása szerint példáil nem bírta egy huzamban végignézni a filmet; háromszor le kellett állítania dühében. Elmondta, végig azért drukkolt, hogy a főhős felrobbanjon, és a katonái új vezetőt kapjanak, aki valóban törődik biztonságukkal.

A tiltakozó veteránok attól tartanak: a főszereplő figurája híresülhet el az Irakban harcoló amerikai katonák kapcsán, ha a film nagy elismerést kap a vasárnapi gálán. Brian Williams, az NBC News műsorvezetője szerint akik pozitív kritikákat írtak, valószínűleg senki nem töltött egy percet sem Irakban az amerikai katonákkal.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SztAhanov
2010. március 02. 12:46
Megértem a veteránok érzéseit, de egy Oscarra hajtó JÁTÉKfilm szemére vetni, hogy szórakoztatni akar, az azért priceless. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!