Megérkezett a válasz a Nyugat-Európában Magyarországról terjedő álhírre

2024. május 15. 11:01

Kovács Zoltán cáfolta, hogy ne engednék szavazni Ilaria Salist – a kegyetlenkedő szélsőbaloldali aktivista már azt is tudja, megválasztása esetén mivel foglalkozna az Európai Parlamentben, miután mentelmi jogára hivatkozva elhagyta a magyar börtönt.

2024. május 15. 11:01
Demonstration In Favor Of The Release Of Ilaria Salis

Nyitókép: Getty Images/Andrea Calandra

„Ilaria Salisnak minden fogolyhoz hasonlóan garantálni fogják a szavazati jogot, nemet mondunk a börtöneink rágalmazását célzó álhírekre" – idézi a Corriere della Sera nyomtatott kiadása Kovács Zoltán, a magyar kormány nemzetközi kommunikációért és kapcsolatékért felelős államtitkárának szavait.

Ez egyben válasz a Magyarországon ártatlan járókelőkre brutális kegyetlenséggel támadó olasz antifa apjának, aki azt állította, lányát nem engedik szavazni Magyarországon. 

Az olasz lapok egyébként arról is írnak, hogy a szélsőbaloldali aktivista megválasztása esetén az emberi jogokkal, különösen a migránsok és a foglyok jogaival szeretne foglalkozni az Európai Parlamentben – nem mellesleg mentelmi jogára hivatkozva szabadulna a börtönből.

Ilaria Salis az olasz Baloldali és Zöld Szövetség jelöltje lesz az EP-választáson.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu
2024. május 23. 19:01
Mi az hogy házi örizet? Talán van itt bejelentett lakása?
alexandrosz-2
2024. május 16. 13:21
A rohadék köpcös geci cigány kiszabaditotta a magyarverő zsidó kommunista terroristát a börtönből! A zsideszes geci zsidócsicskáknál nem arra kell figyelni, amit hazudoznak, hanem arra, amit csinálnak!
MZperXXL
2024. május 15. 17:51
Breaking news: A bíróság háziőrizetet rendelt el a luvnyának. Komoly problémák vannak a jogi képzésben, ha ilyen előfordulhat. A rendőrség elkapta, most meg kiengedik. Persze, biztosan meg fog jelenni a tárgyalásokon, aham...
Jose
2024. május 15. 14:49
Ha haladna a tárgyalás, akkor még a választás előtt lehetne ítélet és mehetne a helyére, a börtönbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!