Von der Leyen ledobta az „atomot”: belebegtette a szankciókat Iránnal szemben

2024. április 15. 06:08

Oroszország ellen is bevált, hát most jól megpróbálnák Irán ellen is!

2024. április 15. 06:08
null

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A Franciaországot, Németországot, Olaszországot, Japánt, az Egyesült Királyságot, az Egyesült Államokat és Kanadát tömörítő G7-csoport, valamint az Európai Unió révételével videókonferencia keretében tartott rendkívüli ülést követően Ursula von der Leyen videóüzenetében példátlannak nevezte, hogy Irán közvetlen támadást indított Izrael ellen. „Mi, a G7 vezetői a támadást a leghatározottabban elítéltük ma. Kifejezzük szolidaritásunkat és támogatásunkat Izrael népével, és megerősítjük rendíthetetlen elkötelezettségünket az ország biztonsága mellett” – fogalmazott.

Az uniós bizottság elnöke kijelentette: Irán lépései ellenőrizhetetlen regionális eszkalációt idézhetnek elő, amit – szavai szerint – „el kell kerülni”. „Továbbra is dolgozunk a helyzet stabilizálásán” – tette hozzá.Tájékoztatása szerint a G7 országok felszólították Iránt, hogy teljesen hagyjon fel a támadásokkal. „Minden félnek teljes fokú önmérsékletet kell tanúsítania” – szögezte le. Elmondta, 

a G7-csoport és az EU egyetértenek abban, hogy a lehető leghamarabb véget kell vetni a gázai válságnak. 

Ennek magában kell foglalnia az azonnali tűzszünetet és a Hamász iszlamista terrorszervezet által elfogott összes túsz azonnali szabadon bocsátását, továbbá a humanitárius segítségnyújtás fokozását a rászoruló palesztinok számára – tette hozzá videóüzenetében az uniós bizottság elnöke. 

A tanácskozást követően közösségi oldalán közzétett üzenetében Charles Michel, az uniós tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke kijelentette: az EU és partnerei továbbra is minden erőfeszítést meg fognak tenni a helyzet elmérgesedésének elkerülésére. A gázai válság mielőbbi lezárása, nevezetesen az azonnali tűzszünet változást fog jelenteni – húzta alá. Michel bejelentette továbbá: a közel-keleti konfliktus, ezen belül Libanon helyzete felkerül az Európai Tanács jövő heti, szerdán és csütörtökön tervezett ülésének napirendjére. Josep Borrell uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő üzenetében közölte: az Izrael elleni iráni támadást követően keddre összehívta az EU külügyminisztereinek rendkívüli ülését. A videókapcsolaton keresztül tervezett tanácsülés célja, hogy az EU hozzájáruljon a térségben kialakult helyzet lecsillapításához és a biztonsághoz – tette hozzá az uniós diplomácia vezetője.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­A­ ­­d­ö­­g­­­ö­­s­ ­l­­­á­­­n­­­y­­­o­k­­­ ­­­v­­­á­r­n­a­k­­­ ­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­𝗡
Csigorin
2024. április 15. 15:41
kezdd el tomni a zsidokat is fegyverekkel, es ird ki mindenhova hogy Iran nem gyozhet vagy netanjahu segge nem izgat fel annyira, hulye kurva?
alexandrosz-2
2024. április 15. 12:14
A végén mindig minden szarságot megszavaz a vétótlan köpcös geci. Vagy kibasszák a teremből, mint a macskát szarni.
2024. április 15. 11:45 Szerkesztve
Te, h@lye k@rva, neked az lenne a dolgod, hogy kiállj végre és szólítsd fel békére az orosz és ukrán háborús feleket, amíg nem késő!!! EURÓPÁNAK NINCS HADSEREGE!! FELFOGTAD, TE ELMEBETEG MARHA!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!