Palesztinpárti klímaaktivisták zavarták meg a húsvéti vigíliát New Yorkban

2024. április 01. 06:14

Tüntettek egy kicsit, van ilyen.

2024. április 01. 06:14

Nyitókép: Illusztráció. Piotr Lapinski / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Egyházi szertartás megzavarása miatt eljárás indult azon palesztinpárti aktivisták ellen, akik tüntetéssel akadályozták a Szent Patrik-székesegyházban tartott húsvéti vigíliát szombaton késő este – közölte New York rendőrsége vasárnap. A Timothy Dolan bíboros, 

New York érseke által tartott szertartást a demonstrálók kiabálással zavarták meg a hívekkel zsúfolt székesegyházban, és feliratot próbáltak kifeszíteni. 

Skandálásaikban „szabad Palesztinát” követeltek.   

A rendőrség három embert bilincsben vezetett el és őrizetbe vett. 

A tüntetők egyike tavaly ősszel a US Open tenisztornát klímaaktivistaként zavarta meg,

akkor az egyik központi pálya talajához rögzítette ragasztóval saját tenyerét. Timothy Dolan bíboros nem reagált az incidensre, húsvét vasárnapjára a közösségi médiában megjelentetett üzenetében azt írta, hogy az „emberi lény” a reményre lett teremtve, és hozzátette, „senki nem pusztíthatja el az élet ajándékát, amit örökkévalónak szántak”.   

Az Egyesült Államok katolikus püspöki konferenciája a nagyhét kezdetén imára és békére felszólító üzenetet tett közzé a háború lezárása érdekében. A Szent Patrik-székesegyház New York legnagyobb katolikus temploma, amelyben 2400 ülőhely található.   

(MTI)
 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:15
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­ö­­g­­­ö­­s­­­ ­l­á­n­­y­­­o­k­­­ ­v­á­­­r­­­n­­­a­k­ ­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
rockercicc
2024. április 01. 11:59
Micsoda gusztustalan retek előember a nyitóképen. Addig kéne rúgni, míg mozog!
oberennsinnen49
2024. április 01. 08:11
Miért van olyan érzés, hogy ezt a pár embert ugyanaz a fejvadász cég szerződtette a tüntetésre, mint amelyik a moszkvai vérfürdőt megkreatívozta... Mindkettő: kinek az érdeke? Csak nem azoké, akik ellenszenvet, gyűlöletet akarnak generálni a fehér keresztényekben a muszlimmal - kiváltképp, sőt: effektíve a Hamásszal - szemben? De.
Majdmegmondom
2024. április 01. 07:53
Az összes klímaaktivistát kiraknám egy szál kizárólag természetes anyagból készült fürdőgatyában az Anktartiszon...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!