Nyilatkozott a CIA volt igazgatója, ezen múlik, hogy kitör-e a harmadik világháború (VIDEÓ)

2024. április 19. 09:54

Egyetlen egy országon múlik minden a katonai szakértő szerint.

2024. április 19. 09:54
null

Nyitókép: NBC News/Képernyőkép

Irán válaszán múlik, hogy kitör-e a harmadik világháború – írta meg a Magyar Nemzet azt, hogy John Brennan, a CIA volt igazgatója az amerikai NBC Newsnak nyilatkozott. Ebben a nyilatkozatában kifejtette, hogy hírszerző ügynökségek megpróbálják meghatározni az izraeli csapás kárának mértékét, és hogy vannak-e áldozatok, illetve hányan vannak, ami növelheti a nyomást Iránra, hogy válaszoljon.

Szerinte ugyanis sok múlik most azon, hogy az izraeli támadás mekkora kárt okozott Iránon belül.

Kifejtette, Iszfahán, a közép-iráni város célpontokban gazdag környezet, egy légibázissal, egy rakétagyártó üzemmel. Irán közlése szerint a várost már korábban is érte támadás, amikor tavaly egy katonai létesítményt támadtak meg, 

a CIA pedig jelenleg is azt próbálja felmérni, hogy mekkora a kár.

„Hogy belekerülünk-e ebbe a nagyon veszélyes eszkalációs spirálba vagy sem, a Teheránból érkező első nyilatkozatokból tudhatjuk meg, hogy azt fogják-e mondani, hogy ez hatástalan volt, hogy az iráni védelmi erők képesek voltak-e visszaverni néhány ilyen csapást, még ha nem is” – fejtegette. 

Hozzátette, „azt hiszem, ha sok vér fog folyni ezekben a csapásokban, az irániak valóban kényszert fognak érezni arra, hogy valamilyen módon válaszoljanak Izraelnek”.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Robert C. Castel

Facebook

Idézőjel

Nekem egy Raffahot Teheránért kompromisszum tűnik a legvalószínűbbnek.

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­ö­­­g­ö­­­s­ ­­l­­á­­­n­­y­­o­k­­­ ­v­­­á­­r­­­n­­­a­­k­­­ ­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Bp1964
2024. április 19. 12:36
John Brennan a CIA igazgatója volt Obama idjén. Trump hamar kirúgta, amikor elnök lett, mert világosan a washingtoni fasiszta mocsár embere volt. Most is az. Amit mond, azt Soros és a davosi globalisták mondják. Az ilyeneknek kellene megdögleni, hogy a világ megjavuljon.
Mátyás01
2024. április 19. 11:18
Egy helyi iráni-izraeli konfliktusból csak akkor törhet ki a 3. vh, ha azt a háttérhatalom is úgy akarja. Példa erre az 1-2 vh, ami lényegében egy vh volt, 20 év szünettel. Annak is hivatalosan egy helyi konfliktus az Osztrák trónörökös elleni merénylet volt az oka, valójában már mindenki készült rá, a helyi konfliktus csak ürügy volt.
MaBaker
2024. április 19. 11:11
Tehát nem Izraelen múlik a dolog, hogy meddig cibálja Irán bajszát, hanem Iránon, hogy meddig viseli el szó nélkül, hogy bombázzák... Micsoda logika!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!