Kicsapta a biztosítékot a szlovákiai elnökválasztás eredménye Németországban: fenyegetőzés, orbánozás lett a vége

2024. április 10. 08:55

Egyes német politikusok szerint Orbán Viktort ki kell zárni az Európai Unióból, Szlovákiának pedig el kell döntenie, hogy a magyar kormányfőt akarja-e követni, vagy az EU-ban akar maradni.

2024. április 10. 08:55
Bundestag

Nyitókép: VLADIMIR SIMICEK


Norbert Röttgen, a német CDU politikusa, a bajor párt liberális szárnyának arca nem titkolta, hogy elégedetlen a szlovákiai elnökválasztás eredményével, amikor az X közösségi oldalon azt írta, Peter Pellegrini újdonsült köztársasági elnök és Robert Fico kormányfő nyíltan Putyinnal  szimpatizál, Orbán Viktor pedig az orosz elnök trójai falova az EU-ban – írta meg a The European Conservative. Hozzátette, hogy nincs helyük az EU-ban azoknak a tagországoknak, amelyek az agresszor Oroszország pártjára állnak az ukrajnai háborúban. Nem sokkal később egy interjújában kijelentette, hogy 

Orbán Viktort ki kell zárni az  Európai Unióból, Szlovákiának pedig el kell döntenie, hogy a magyar miniszterelnököt akarja-e követni, vagy az EU-ban akar maradni.”

Hasonló véleményt fogalmazott meg Anton Hofreiter német zöld politikus, aki szerint Pellegrini győzelme után meg kell fontolni Szlovákia uniós forrásainak befagyasztását. 

Robert Fico szlovák miniszterelnök azzal váltotta ki Brüsszel ellenérzéseit, hogy bírálja a bevándorláspárti politikát, az EU föderalizációs törekvéseit, a gender-elméletet, a woke-kultúrát, az 
Oroszország elleni szankciókat, ráadásul sokan Orbán Viktor közeli szövetségesének tekintik.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­A­ ­­­d­ö­­­g­ö­­­s­­ ­l­­á­­n­y­­­o­k­­ ­v­á­­r­­­n­a­k­ ­­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
ben2
2024. április 10. 17:09
Aki egy EU tagállam miniszterelnökét ki akarja zárni az EU-ból, azt kell kizárni az EU-ból, mert nem csak az EU "szellemiségét", de még az EU alapszerződését sem tartja tiszteletben.
Bodzay
2024. április 10. 11:11
A magyar és szlovák populáció a monarchiában egy ország lakossága volt. Érdekes gondolatkísérlet egy új, modernizált, konszenzusos együttműködés a nyugati destrukció visszaszorításával.
pesti051
2024. április 10. 10:48
Kár erőltetni ezt a nagy közös Európa projektet. Szemmel láthatóan két malomban őröl a kelet, meg a nyugat. Ami súlyosbítja a helyzetet, a nyugat nemhogy megérteni, de meghallgatni sem hajlandó keletet. Fejezzük be a politikai közösség tákolgatását, lecsupaszítani az egészet a gazdasági együttműködés szintjére... Azután minden ország rendezze az életét, ahogy az neki tetszik, egy a lényeg senki ne ártson a másiknak. Egyébként riasztó az európai ember helyzete, úgy általában is, egyik egyetemi tanár mesélte, szemináriumot tart külföldi diákoknak MESTERKÉPZÉS (!!!!), és a francia történész hallgatója nem tudta ki volt XIV. Lajos... Nem akartam elhinni, hogy ilyen lehet, de biztos nem mondta volna, ha nem igaz. Mondjuk nyugaton kb. húsz éve megszűnt a nemzeti történelmek oktatása... Az európai fehér ember civilizációja rohamosan pusztul, sajnos nálunk is, de a "művelt nyugaton" meg gőzerővel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!