Képmutatás brüsszeli módra: a nők jogait két lábbal tipró iráni polgármestert szeretettel látják, a békepárti konferenciát kitiltják

2024. április 16. 20:52

A brüsszeli főpolgármester tavaly hivatalos látogatásra hívta Alireza Zakanit, aki a hidzsáb nélküli nőket kitiltotta Teherán közterületeiről és eltiltotta a közszolgáltatások használatától.

2024. április 16. 20:52

Nyitókép: Atta Kenare/AFP

Emir Kir brüsszeli kerületi polgármester Philippe Close főpolgármester parancsára végzést adott ki a kétnaposra tervezett NatCon betiltására, arra hivatkozva, hogy nem látják szívesen a szélsőjobboldalt. Ám Philippe Close tavaly hivatalos látogatásra hívta meg Teherán polgármesterét, Alireza Zakanit, a zsarnoki iráni rezsim ultra radikális politikusát.

Ezt is ajánljuk a témában

De ki is ez a Zakani?

2021-ben elnökjelölt is volt, a választások elvesztése után az iráni főváros polgármestere lett. Alireza Zakani radikális vallási konzervatív, aki nevéhez a hidzsábszabályok be nem tartása miatt a nők fenyegetése és jogaiknak a korlátozása kötődik. Ugyanis a teheráni polgármester a hidzsáb nélküli nőket kitiltotta a közterületekről és a közszolgáltatások használatától.

A szélsőségesen Izrael ellenes politikus a gázai konfliktus kapcsán, megismételte az Iszlám Köztársaság Hamasz-párti retorikáját, és az Egyesült Államokat és „egy maroknyi európai országot” hibáztatta Izrael melletti kiállásért, majd ragaszkodott ahhoz, hogy a palesztin ügy az imperialistaellenes kampány része. Szerinte a muszlim polgármestereknek komoly kötelessége és felelőssége Gáza védelme.

Zakani a Khomeini ajatollah által 1979-ben alapított Baszidzsi félkatonai erő tagja, amelyet az Európai Unió súlyos emberi jogi jogsértések miatt szankciókkal sújtott. Ez a szervezet különösen kegyetlenül lépett fel a teheráni egyetem 1999. júliusi diáklázadása ellen.

Zakanival az élen, az iráni rezsim azonnal gratulált a Hamásznak október 7-én, amikor a militáns csoport terrortámadást indított Izrael ellen.

A kormány utcai ünnepségeket rendelt el, de az iráni közvélemény kerülte a Hamász-párti összejöveteleket, ellentétben a nyugati fővárosokban zajló nagygyűlésekkel. Zakani arra kérte a muzulmán világban élő kollégáit, hogy segítsenek nyomást gyakorolni a kormányukra, hogy szakítsanak meg minden kapcsolatot Izraellel és alkalmazzanak szankciókat.

Ezt a politikust hívták meg tavaly Brüsszelbe. Bár nem szerepel a szankciós listán, mégis felháborodást váltott ki a jelenléte, mivel Irán egy belga állampolgárt 455 napos tartott jogtalanul fogva.

Szóval a brüsszeli városvezetésnek egy ilyen személy jelenléte nem derogál, de a békepárti konferencia megszervezése, szerintük a szélsőjobb akciója.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­ö­g­­­ö­­­s­­­ ­­­l­­­á­­n­­y­­o­­­k­­ ­­v­­­á­­r­­n­­­a­­k­­­ ­­r­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. április 17. 05:20
Megint egy zsidó narratíva, amire senki nem kíváncsi! Mi köze a teheráni polgármester látogatásának egy cionista NatCon találkozóhoz?
kobi40
2024. április 17. 03:12
valerian-0 2024. április 16. 21:07 Szabó Timike meg szénát lapátol.
kobi40
2024. április 17. 03:10
Az antifák tüntetését meg meg is védik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!