Kémbotrány Németországban: az AfD bizonyítékokat követel az orosz kapcsolatra

2024. április 09. 14:27

A párt egyelőre kitart megvádolt képviselője mellett.

2024. április 09. 14:27

Nyitókép: Ying Tang/NurPhoto via Getty Images

 

Az Alternatíva Németországért vezetése kiállt Petr Bystron mellett, miután megvádolták, hogy pénzt fogadott el egy orosz-párti híroldaltól a választási kampányára – írja az Euractiv. Bystron, aki a második az AfD listáján az EP-választásokon, tagadta, hogy pénzt fogadott volna el a Voice of Europe nevű média platformtól. A párt hétfőn a képviselő mellé állt, és kijelentette: „feltételezik, hogy ártatlan”, hiszen vehemensen tagadta a vádakat. 

Ezt is ajánljuk a témában

Brüsszel az orosz dezinformációs kísérletek miatt aggódik

A Voice of Europe nevű honlap magát európai civil hangnak állította be, de orosz propagandát terjesztett, míg EP-képviselők orosz kenőpénzt fogadtak el, hogy orosz érdek szerint befolyásolják az EP-választás kampányát – állítják uniós tisztségviselők.

Mind Bystron, mind az AfD vezetése hozzáférést követelt az összejátszásról szóló bizonyítékokhoz, hozzátéve, hogy a cseh hatóságoknak nyilvánosságra kellene hozniuk ezeket. A múlt héten a Denik N című cseh napilap arról számolt be, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatnak olyan hangfájlok vannak a birtokában, amelyek szerint Bystron pénzt vett fel a Voice of Europe hírügynökséggel kapcsolatban, amely Prága szerint egy oroszbarát befolyásolási akció része volt.

A cseh hírszerzés azt állította, hogy több más nemzetbiztonsági szolgálattal együttműködve leleplezett egy oroszbarát hálózatot.

Cseh hírszerzői körök szerint Belgium, Franciaország, Németország, Magyarország, Hollandia és Lengyelország politikusai állítólag pénzt kaptak a Voice of Europe-tól interjúkért cserébe. 

Bystron szerint a vizsgálat arra utal, hogy külső erők próbálják befolyásolni a pártját. Az AfD „nem fogja hagyni, hogy választási kampányát külföldi titkosszolgálatok manipulatív vádjai diktálják” – mondta Bystron több médiumnak.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Csehország kormánya példátlan arcátlansággal állítja titkosszolgálatát kampányérdekek szolgálatába.

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­A­­ ­d­ö­g­ö­s­­ ­­­l­­­á­­­n­­­y­o­­­k­ ­­v­á­r­n­a­­­k­ ­­r­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Kétes
2024. április 09. 17:39
"Tommaso 2024. április 09. 16:11 Jól írja Ne hidd el, hogy a ruszkikhoz az Apró-klán van bekötve, nem a Fidesz. (Te pedig egy szamár vagy! Nézz a tükörbe! Füleid méretesek!) Gyurcsányt hatalomba juttatta a csálád, de az amerikaiak nem hisznek Gyurcsánynak.
ztibi
2024. április 09. 17:19
Már várható volt, mikor kreálnak ellenük valamit...
Nehidd El
2024. április 09. 16:21
"Tommaso 2024. április 09. 16:11 Kémbotrány Németországban, amit hamarosan követ egy még nagyobb botrány ORBANISZTÁNBAN. Ott ugyanis hatalmon lévő FIDESZ-politikusokat vettek meg a ruszkik, mig a németeknél az AfD nincs döntési pozicióban, mert ellenzékben vannak." Majdnem eltaláltad, itt hatalmon lévő MSZP-s politikusokat vettek meg a ruszkik, név szerint pl. Gyurcsányt és Szilvásyt: https://www.valaszonline.hu/2019/04/17/gyurcsany-szilvasy-oroszok-titkosszolgalat/ .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!