A szólásszabadságra hivatkozva védi magát a TikTok Amerikában

2024. április 22. 14:49

A közösségi oldal szerint „170 millió amerikai szólásszabadságát taposhatják el”.

2024. április 22. 14:49

Nyitókép: CELAL GUNES / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Több amerikai politikus, valamint a Biden-kormányzat szerint a TikTok nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mivel Kína arra kényszerítheti a vállalatot, hogy megossza 170 millió amerikai felhasználónak az adatait – írja az Euractiv.

A lap arról is beszámolt, hogy a súlyos vádak ellenére a TikTok ragaszkodik ahhoz, hogy soha nem osztotta meg az amerikaiak adatait, és nem is fog ilyet tenni. „Sajnálatos, hogy a képviselőház a fontos külföldi és humanitárius segítségnyújtás álcáját használja fel arra, hogy

ismét átnyomjon egy olyan tiltó törvényjavaslatot, amely 170 millió amerikai szólásszabadságát taposná el”

– jelent meg a TikTok közleményében.

A közleményben itt arra reagáltak, hogy ugyanazon a napon, azaz szombaton szavazott a kongresszus alsóháza az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak nyújtandó támogatásról, valamint a TikTok kínai videomegosztó közösségi hálózati szolgáltatás korlátozásáról. A képviselőház 360:58 arányban fogadta el a TikTokról szóló jogszabályt, amely majd a szenátusba kerül, ahol a következő napokban fogják tárgyalni a kérdést.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:41
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­g­ö­­­s­­ ­l­­­á­­n­y­o­­k­ ­v­­­á­­­r­n­a­k­ ­­­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
Kybon
2024. április 22. 20:49
Liberrált szólásszabadság: annak szabad szólni, aki megmondja, hogy neked szabad-e szólni. Egyúttal be is tilthat, de le is lövethet.
Tommaso
2024. április 22. 17:39
ez az épület nagyon úgy néz ki, mint a Havannai Capitolium.
2024. április 22. 17:37 Szerkesztve
Manapság a szokásos válasz horngyulai.:) A németeknél még erösebben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!