Fontos információt hoztak nyilvánosságra a nyugati covid-oltásokkal kapcsolatban

2024. március 13. 19:51

Mindenkit érint, akit ilyennel oltottak be.

2024. március 13. 19:51

Nyitókép: Getty Images

Egy nagyszabású tanulmány szerint a Covid elleni védőoltás akár egy éven keresztül is jelentősen csökkenti a szívelégtelenség és a fertőzéshez kapcsolódó, potenciálisan veszélyes vérrögök kialakulásának kockázatát – olvasható a Guardian-en.

A kutatók több mint 20 millió ember egészségügyi adatait elemezték az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Észtországban, így bizonyítékot találtak arra, hogy az oltások védelmet nyújtanak a betegség súlyos szív- és érrendszeri szövődményei ellen.

A Covid-vakcinák, köztük az Oxford-AstraZeneca, a Pfizer és a Moderna által gyártottak rendkívül hatékonynak bizonyultak a súlyos betegségek megelőzésében a világjárvány idején, de a gyógyszerfelügyelők néhány ritka szív- és véralvadási betegség növekedését is regisztrálták, hasonlóan más vakcinák, például az influenza elleni oltások esetében tapasztaltakhoz. A legutóbbi tanulmány a Covid elleni védőoltás általános hatását kívánta megvizsgálni, mivel a vírusfertőzésről köztudott, hogy jelentősen növeli a szívelégtelenség és számos más súlyos szív- és érrendszeri probléma kockázatát.

A Heart című szakfolyóiratban írt tanulmányukban a kutatók leírják, hogy az Oxford-AstraZeneca és a Janssen által gyártott adenovírus alapú Covid-vakcinák, valamint a Pfizer és a Moderna által gyártott mRNS-alapú vakcinák 

a vírusfertőzést követő első hónapban nyújtottak a legnagyobb védelmet a Coviddal összefüggő szívelégtelenséggel és vérrögökkel szemben.

Ebben az időszakban a szívelégtelenség kockázata 55%-kal volt alacsonyabb, a vénákban és artériákban kialakuló vérrögök kockázata pedig 78%-kal, illetve 47%-kal csökkent az oltatlan emberekhez képest. Bár az oltások védőhatása hosszabb távon csökkent, a Covid-oltásban részesülőknél akár egy évig is alacsonyabb maradt a Coviddal összefüggő szívelégtelenség és vérrögök kockázata, mint az oltatlanoknál.

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:10
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­ö­­­g­ö­­s­­ ­­­l­­á­­n­y­­­o­­k­ ­v­­á­­r­­n­­­a­k­­­ ­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
lolkuci
2024. március 24. 09:18
Persze, hogy hazudnak...😊
Kronwav
2024. március 14. 14:55
Ezt miért szemlézitek? Mit akartok még ezzel bizonyítani? Kérem a Mandiner szerkesztőit, hogy inkább segítsék elő a tisztánlátást a Covid plandémiával kapcsolatban. Továbbá a génterápiás készítmények (mellék)hatásait illetően is jó lenne az olvasókat őszintén tájékoztatni! Mit mutatnak a közvéleménykutatási eredmények? Mit kíván a fidesz szavazó hallani? Egyszer már megtapasztaltuk, hogy mit kívánt a kormányt is madzagon rángató hatalmi tényező: lezárást, kötelező génterápiát, stb. Kilóg a lóláb.
imamalom
2024. március 14. 11:03
Hogy mi van? Az oltás okozta mellékhatás ellen az oltás nyújtotta a legnagyobb védelmet? Fizetek még egy kőrt belőlük a cikk szerzőinek... Egészségükre...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!