Itt az újabb botrány: a PSG „megvette” az egyik Aranylabdát Messinek?

2024. január 07. 16:50

Nagyon úgy tűnik, hogy az Aranylabda-szavazásért felelős Pascal Ferré különféle luxusutakat kapott, hogy Messi nyerje a díjat.

2024. január 07. 16:50
null

Az Aranylabda-szavazást szervező France Football korábbi főszerkesztője, Pascal Ferré különböző juttatásokat kapott a Paris Saint-Germaintől, hogy Lionel Messi nyerje az Aranylabdát – írja a Le Monde-ra hivatkozva a Nemzeti Sport. A francia lap szerint egy 2022-ben indult jogi vizsgálat eredményeként hat érintettet már vád alá helyeztek, így például 

a sztárklub korábbi sajtófőnökét, Jean-Martial Ribes-et is, akit 2023. december 1-jén vádoltak meg korrupcióval és befolyással való üzérkedéssel.

Ribes-től újságírók, politikusok, tisztségviselők, művészek kértek jegyeket a PSG meccseire. A sajtófőnöknek a belső levelezések alapján szoros kapcsolata volt az Aranylabda-szavazás szervezéséért felelős Ferrével, aki többek között teljes ellátású katari utazásokat kapott a párizsiaktól, miközben olyan France Football-cikkeket töröltetett, amelyek arról szóltak, hogy Nasszer Al-Kelaifi PSG-elnök illegálisan fizetett Javier Pastore 2011-es szerződtetése során.

A France Football is reagált, 

„az Aranylabdát száz különböző országból száz újságíró szavazása nyomán ítélik oda, ami megvédi minden befolyásolási kísérlettől és garantálja a díj tisztességességét és függetlenségét” 

– mondta Lionel Danoumau, a L’Équipe és a France Football szerkesztőségi igazgatója. A 2021-es Aranylabda-szavazáson Lionel Messi 613 pontot kapott, 33 ponttal megelőzte a második helyezett Robert Lewandowskit.

Nyitókép: MTI/AP/Christophe Ena

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
megmond6tom
2024. január 08. 14:44
Ki az az ostoba fa@sz aki elhiszi, hogy több mint ötven ország újságíróit megvették. Nehéz elfogadni, hogy Messi messze a legjobb, legkomplettebb futballista jelenleg ? A dán favágó fényévekre van lemaradva, Rinyaldó meg épp a nyugdíjas éveit tölti...
iimre
2024. január 07. 23:17
Ez a lényeg: "Az Aranylabdát száz különböző országból száz újságíró szavazása nyomán ítélik oda, ami megvédi minden befolyásolási kísérlettől és garantálja a díj tisztességességét és függetlenségét." Az, hogy a szavazás szervezőit vki megvendégeli, nem jelent semmit — feltéve persze, hogy a szavazatok visszaellenőrizhetően arra érkeznek, akire leadták őket.
akkor ki
2024. január 07. 21:23
Van az a pénz! Kamu ez az egész gittegylet!
counter-revolution
2024. január 07. 18:46
Már régen át kellett volna nevezni a díjat Aspergeres Gnóm Labdájának...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!