Ukrán katonák a New York Timesnak: „öngyilkos támadásokra” küldenek minket

2023. december 17. 07:08

Több tengerészgyalogos is beszélt az újságírókkal, szerintük a tisztviselők túlságosan optimista jelentéseket adtak ki az offenzíva előrehaladásáról.

2023. december 17. 07:08
null

Az ukrán tengerészgyalogosok szerint „öngyilkosság” és „pazarlás” a Dnyeper folyó keleti partján, a Herszon régióban zajló hadműveletek folytatása a rendkívül nehéz körülmények és a védelmi erők súlyos veszteségei miatt – írja a The New York Times az eseményekben részt vevő tengerészgyalogosok beszámolójára hivatkozva.

Az ukrán katonák álítólag azért is minősítették brutálisnak és hiábavalónak az offenzívát, hogy csapataik vereséget szenvedtek a folyónál még azelőtt, hogy átértek volna a túlpartra.

Akiknek pedig sikerült átérni a bal partra, nem tudták hová beásni magukat.Több katona és tengerészgyalogos beszélt újságírókkal, aggodalmukat kifejezve a súlyos veszteségek és amiatt, hogy szerintük a tisztviselők túlságosan optimista jelentéseket adtak ki az offenzíva előrehaladásáról – olvasható a cikkben.

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2023. december 18. 18:46
A ruszkik valószínűleg direkt hagyták, hogy a hoholok egy kis hídfőt kialakítsanak a parton. Könnyű őket bombázni, menekülni nincs hova, utánpótlást eljuttattni hozzájuk nehéz és költséges.
KBA98
2023. december 17. 12:06
Mert nem látjátok, hogy a zongorista csak élő pajzsként használ benneteket?
sozlib_abschaum
2023. december 17. 11:53
"Ukrán katonák a New York Timesnak: „öngyilkos támadásokra” küldenek minket", átbaszták a magyar? moslékosokat, mert ök más TV néznek ám.
Jospehe998
2023. december 17. 11:42
Azért egyeztethetnétek egy kicsit mielőtt ilyet írnak mert pár cikkel feljebb valami ütődött ukrán tiszt már a győzelmet ünnepli…csak szólok…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!