Többrendbeli nemi erőszakért ítélték el Csehország első fekete bőrű parlamenti képviselőjét

2023. december 15. 15:44

Dominik Ferit, az egykor még a Politico által méltatott politikust most három év börtönbüntetésre ítélték.

2023. december 15. 15:44

Dominik Feri ígéretes cseh politikusi karrier előtt állt, és mint az ország első fekete bőrű parlamenti képviselőjét, úgy reklámozták, mint aki eloszlathatja a sztereotípiákat, és utat törhet a kisebbségi politikusok előtt. Politikai karrierje azonban 2021-ben derékba tört, amikor nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt letartóztatták – írta a Remix News.

A vádak nyomán 2021 májusában lemondott képviselői mandátumáról a képviselőházban. 2023. november 2-án egy prágai kerületi bíróság

két nő elleni nemi erőszak – köztük egy kiskorú – és egy nemi erőszak kísérlete miatt három év börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen azonban fellebbezett, és a büntető ügy várhatóan a fellebbviteli bíróságon folytatódik. A politikus korábban támogatta a migránsok befogadását Csehországba. Azt ugyanakkor kijelentette, hogy nem lehet elnézőnek lenni azokkal a bevándorlókkal szemben, akik nemi erőszakot követnek el.

A Politico 2019-ben „álmodozónak” nevezte Ferit,

a lap akkor azt írta róla, hogy egyike annak a „28 embernek, akik az előttünk álló évben Európát fogják alakítani”.

A Politico is írt azokról a gondokról, amelyekkel fekete cseh politikusként szembesült, írva: „Nem könnyű fiatalnak és feketének lenni a Cseh Köztársaságban, ahol az afrikai származású lakosok száma továbbra is elenyésző, a faji intolerancia pedig széles körben elterjedt”. Feri azt is elmondta a Politicónak, hogy „állandó gúnyolódással és fenyegetésekkel kell szembenéznie egyesek részéről.” Vagy ami még rosszabb, „sokan nem is veszik komolyan”.

A politikus 1996. július 11-én született a Cseh Köztársaságban. Édesanyja cseh, édesapjának pedig etióp felmenői vannak. 2017-ben 21 évesen lett parlamenti képviselő, ezzel pedig ő előtt a Cseh Köztársaság legfiatalabb parlamenti képviselője.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: képernyőfelvétel / Wikipédia

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Xplorator
2023. december 16. 18:04
De a börifarsangon a BoneyM-et majd jól hozza. Persze kell még 3 boxos csaj is mellé...
catalina11
2023. december 16. 14:43
"Éles eszűek, hatalmasok vagyunk, és megfelelő időben össze fogjuk keverni az önök goj asszonyait a feketékkel, és ötven éven belül kevert fajú néppé válnak. A niggerek szeretik dugni a fehér asszonyokat, és mi bátorítjuk őket, kihasználva a mi előnyünkre...." "A mi erőnk ..., a megosztás és kétszínűség. Ez biztos fegyver, és ügyesek, talán perfekcionisták vagyunk az alkalmazásában." Rosenthal 1970 körül
gegrolla
2023. december 16. 12:00
Gyapjas f@sz... :D Feri?Na ne vicceljünk már, maximum Ferenc.De hát honnan is veszi amagyarságát?
Spiritmonger
2023. december 16. 01:50
A cseh kvótanigger hogy kerülhetett bajba, védett állatnak számít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!