Óriási felháborodás kíséri Giorgia Meloni Olaszországban kapott elismerését

2023. december 29. 22:28

Az indoklás szerint az olasz miniszterelnök a háborús időkben is megmutatta, hogy tud harcolni.

2023. december 29. 22:28
MELONI, Giorgia

A Libero jobboldali olasz lap az év férfijának választotta Giorgia Melonit, a döntés azonban komoly felháborodást váltott ki. Mint írják, az ország első női miniszterelnöke megnyerte a „nemek háborúját”, és „nem csak áttörte az üvegplafont, de szét is bontotta azt”. A cikk publikálása után a politikai ellenfelek és a nőjogi aktivisták is szót kértek, azzal vádolták Melonit, hogy nem tesz eleget a nők erőszak elleni védelmében, és regresszív nézeteket hirdet a társadalomban betöltött szerepükről.

A cikket Mario Sechi írta, aki 2023 márciusa és szeptembere között a miniszterelnök PR-csapatát vezette, mielőtt elfoglalta volna pozícióját a napilapnál.

A gyenge gondolkodású társadalmunkban az erős gondolatokat ismertük el. A háborús időkben olyasvalakit választottunk, aki megmutatta, hogy tud harcolni”

– írták a kiadványban.

Elisabetta Piccolotti, az Alleanza Verdi e Sinistra (Zöldek és Baloldali Szövetség) képviselője a borítót „a férfi felsőbbrendűség megerősítésének” minősítette, és felszólította a miniszterelnököt, hogy utasítsa el.

A kulturális miniszter, Gennaro Sangiuliano, a Libero korábbi igazgatóhelyettese azonban úgy nyilatkozott a nápolyi újságíróknak, hogy az „év férfija” címet jól megérdemelték.

A 2022-es megválasztása óta a Meloni-kormány a hagyományos családi és nemzeti identitás védelmére, a kulturális örökség védelmére és a bevándorlók érkezésének korlátozására törekszik. Meloni egyébként egyedülálló anya, aki nemrég vált el párjától, Andrea Giambruno televíziós műsorvezetőtől.

Fotó: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
régilaci
2023. december 30. 12:47
A női vezető igazából férfi szerepbe kerül ilyenkor, férfiként kell vezetnie. A női vezetőket egyfajta férfi szerepben látták régen is, úgymond férfiasítottak pl a királynőket is. Semmiféle szexualitást nem hordozott, csak ugye a társadalmi szerep és a nemi szerep jelentősen eltért. Valójában sohasem okozott gondot, ha a politikai erőviszonyok és érdekek jól fogadták.
Hohokam
2023. december 30. 11:55
Azért a féktelen ukrán-pártiságából visszavehetne, ill. használhatná is az olasz haditengerészetet a migránsok ellen.... vérszegény ez a nő, csak nagyhangú.
ekeke1
2023. december 30. 09:15
"az ország első női miniszterelnöke megnyerte a „nemek háborúját”, " Melyik az? Mármint a nemek háborúja? Most már hivatalosan is háborúban állnak a nemek? Speciel Meloni ki(k) ellen győzött?
Beszélgető
2023. december 30. 05:29
Jól nézünk ki, ha egy ilyen csepp kis nő kell harcoljon olaszországban. Viccnek is gyenge…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!