Önálló palesztin állam szükségességéről beszélt az amerikai külügyminiszter

2023. december 10. 20:13

Szerinte ez vezetne tartós békéhez a Közel-Keleten.

2023. december 10. 20:13
null

A CNN-nek adott interjút Antony Blinken amerikai külügyminiszter, amelyet a Guardian szemlézett. Arról beszélt, hogy „elengedhetetlen a civilek védelme” a folyamatban lévő izraeli-palesztin háborúban, 

„Izraelnek képesnek kell lennie arra, hogy ezt kezelje, hogy megvédje magát, hogy megakadályozza, hogy október 7-e újra megtörténjen, de miközben ezt teszi, elengedhetetlen, hogy a civileket megvédjék” – szögezte le.

Majd ezután hozzátette:

Mikor a nagy katonai művelet véget ér, meg kell bizonyosodnunk efelől, hogy tartós béke felé vezető úton vagyunk. 

A mi szemszögünkből, és azt hiszem, a világ számos más országának szemszögéből ennek egy palesztin államhoz kell vezetnie.”

Nyitókép: JONATHAN ERNST / POOL / AFP

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skulo
2024. január 03. 22:50
Jellemző szellemi frissesség, - na és emberi tisztességes - . Hetven éve van róla ENSz határozat. Most esett le?
auditorium
2023. december 11. 08:26
Ezt minden politikus mondja, csupán az nem, hogy hova tegyék a 2,4 millió palesztint, akik egy a Gáza övezetben éltek és pár évtized alatt nagyon elszaporodtak ? A nyugati baloldal azt hangoztatja, hogy a palesztin nép nem azonos a Hamasszal, csupán azt nem mondják, hogyan lehet szétválasztani őket, amikor kórházak, intézmények alatti alagútakban rejtőzik el ez a terrorszervezet és időnként rakétákat lőnek át Izraelre. Érdekes és tanulságos FILM lehet mindenkinek az Oroszországból származó rendező Evgeny RUMAN 2O19-ben készült filmje: "Golden Voices", Vladimir Friedman és Maria Belkin főszereplőkkel. 199O-ben sok orosz zsidó érkezett Izraelbe. Róluk szól ez a szatirikus film, mely sokat elárul az ottani állandó stresszben élő emberek mindennapjáról.
sozlib_abschaum
2023. december 11. 05:56
"Önálló palesztin állam szükségességéről beszélt az amerikai külügyminiszter", hát küldjétek a szaros gyuri NGO (terrorszervezeteit) izraelbe és 1 éven belül lesz a tevehajcsároknak saját államuk (lásd koszvot), persze előtte bombázzátok izraelt úgy demokratikusan szét.
europész
2023. december 11. 05:52
Onallo palesztin allam?Es mi legyen a palesztin allam neve?A KGB nevezte a beduinokat eloszor palesztinoknak. Palesztina mindig is tobbsagben zsidok alltal lakott terulet volt.Palesztina csak egy teruletnek volt a neve nem pedig az oda keveredo arab beduinoknak.Ezek az arab beduinok a konnyebb megelhetes miatt munkat kerestek a zsido lakossag kozott.Mostanra annyira elpofatlanodtak,hogy mar szemet vetettek a zsido emberek vagyonara amit terrorista modszerekkel akarnak megszerezni.Soha nem lattam meg magat palesztinnak vallo arabot,hogy ne gyilkos gyulolettel viszonyuljon a zsidokhoz es keresztenyekhez.Szembol kedves de hatulrol belejuk szurja toret. Onnallo orszagban elni keptelenek lennenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!