Olasz valóság: életfogytiglant kaptak a gyilkossággal vádolt pakisztáni szülők

2023. december 20. 06:29

Azért ölhették meg 18 éves lányukat, mert ellenszegült egy kényszerházasságnak.

2023. december 20. 06:29

Egy olasz bíróság kedden életfogytiglani börtönre ítélt Észak-Olaszországban élő pakisztáni szülőket, akiket azzal vádolnak, hogy 

2021 áprilisában megölték 18 éves lányukat, mert ellenszegült egy kényszerházasságnak Pakisztánban.

 Az úgynevezett becsületbeli gyilkossági ügy nagy közfigyelmet kapott Olaszországban. Az áldozat nagybátját Reggio Emilia városának esküdtbírósága 14 év börtönbüntetéssel sújtotta, két unokatestvérét azonban felmentették. Az ítéletek nem jogerősek, az ellen fellebbezés nyújtható be. 

Az apa kedden az ítélethirdetés során könnyek között ártatlanságát bizonygatta. „Ez a per még nem zárult le. Én is szeretném tudni, hogy ki ölte meg lányomat” – mondta Shabbar Abbas, akit augusztusban adtak ki Olaszországnak, miután gyilkosság gyanújával őrizetbe vették egy kelet-pakisztáni faluban.

Felesége Pakisztánban bujkál, őt távollétében ítélték el. Saman Abbas földi maradványait 2022 novemberében találták meg – 18 hónappal a lány eltűnését követően – Emilia Romagna régióban található Novellara városában álló házuk közelében. 

A lányt megfojtották, holttestét pedig elásták.

 Saman Abbast több hónapnyi nyomozómunkát követően sikerült azonosítani fogászati dokumentációk alapján.

(MTI)

Nyitókép: a meggyilkolt nő utolsó, Instagramra feltöltött képe
 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2024. február 02. 09:10
Csak hozták a kultúrájukat, nyugat-európában pedig ennek örülni szokás. Ha valaki azt találja mondani rájuk, hogy primitív kecskebaszók, akkor felemelt mutatóujjal kioktatják, hogy az idegen szép, és szeretni kell a másságáért. Most meg, hogy hozzák bemutatták a csodálatos népszokásukat, börtönbe zárják őket. :( Mi ez az intolerancia, mi ez a megbélyegzés?! :(( Ez olyan, mintha a mocskos fasisztoid Magyarországon történ volna. :(((
harcimarci-9-9
2023. december 22. 08:01
"nagybátját" Mandi, Mandi...
zrx8
2023. december 20. 12:16
Máskultúra. Kb. mint a joghurtban lévő baktériumkultúra is az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!