Tűz ütött ki az egyetlen orosz atomjégtörő hajón

2023. december 25. 07:05

Az orosz hatóságok időközben arról számoltak be, hogy nem kell katasztrófától tartani.

2023. december 25. 07:05

A Visegrád24 X-oldalán arról számol be, hogy

 tűz ütött ki az atommeghajtású jégtörő konténerhajón, a Szevmorputon 

a murmanszki kikötőben.

Ez Oroszország legnagyobb nukleáris meghajtású hajója – ismertették.

A Daily Express az eset kapcsán pánikot emlegetett. 

Nem kell katasztrófától tartani

Időközben kiderült, hogy mintegy 30 négyzetméteren tűz ütött ki vasárnap egy kabinban – jelentették hétfőn az orosz hatóságok. 

A tüzet eloltották, és nem sérült meg senki, illetve nem jelentettek a reaktort fenyegető veszélyt sem

Ez azért jelentős, mert e rendszerek bármilyen károsodása potenciálisan katasztrofális következményekkel járhat – hívta fel a figyelmet a Reuters.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: X-fotó

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubaka
2024. január 14. 18:40
Emberek!!! Ne már!!!! Miért kell mindjárt kifogásolni, helyesbíteni a vérverejtékes munkával kitalált "jaj de szar és az is csak egy van" kőkörszaki orosz technológia pusztulásáról szóló örömhírt. Hogy lehettek ennyire illúzió rombolók. Vegyétek tudomásul, hogy EZ VAN! Már Ursula királynő is megmondta, ez lesz. Rossz mosógépből szedték ki a chipet, hát kigyulladt!
tintapaca
2023. december 25. 16:36
Úgy tudom, hogy az oroszoknak nem egy atom meghajtású jégtörőjük van, hanem egy egész flottájuk! Hja, hogy ez a legnagyobb!
jandor
2023. december 25. 15:18
Nos, nem egy darab van nekik. Lehet csemegézni: https://www.cruisemapper.com/cruise-lines/Icebreakers-112 https://www.youtube.com/watch?v=RJ1W6P3NuCw Egy darab jégtörő konténeres óriásszállítójuk van, azon volt egy kis tűz.
sinistra-4
2023. december 25. 13:34
Annyira egyetlen hogy a világ legnagyobb flottája. Szarba is vannak a yenkik mivel ezek teszik lehetővé az Észak-Nyugati átjáró használatát. Továbbá a térség ásványai kitermelésének ellenőrzését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!