Financial Times: Brüsszel Magyarországot megkerülve küldene pénzt Ukrajnának

2023. december 12. 17:27

Az unió közös költségvetésén kívül biztosítanának forrásokat Kijev részére.

2023. december 12. 17:27
null

Kijev fő támogatói az EU-ban úgy győzhetik le a magyar ellenállást az Ukrajnának szánt 54 milliárd dolláros hosszú távú támogatás javasolt elosztásával szemben, hogy az unió közös költségvetésén kívül biztosítanak forrásokat – jelentette kedden a Financial Times.

Az ukrán kormány számít a pénzre a 2024-es költségvetésében, és „pusztító következményekre” figyelmeztetett, ha nem kapja meg a támogatást

– mondta Dmitro Kuleba külügyminiszter hétfőn újságíróknak az európai kollégáival Brüsszelben tartandó találkozója előtt.

Az FT szerint Kijev brüsszeli támogatói azzal akarják megédesíteni az üzletet Budapest számára, hogy felszabadítják azokat az uniós költségvetési forrásokat, amelyeket Magyarország jogállamisági mulasztásai miatt befagyasztottak.

Az alternatíva az, hogy a többi 26 tag egyesítse a forrásokat – írta a lap a tárgyalásokat ismerő emberekre hivatkozva az egyik forrás által „B-tervnek” nevezett elképzelésről. A diplomaták négyszemközt tárgyalnak egy ilyen lépés „megvalósíthatóságáról és technikai részleteiről”.

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vladiszláb
2023. december 13. 19:43
Minden ország annyival támogatja a nácikat, amennyivel akarja, illetve tudja, ha az ország érdeke ezt kívánja. Nekünk magyaroknak nem érdekünk, hogy minden élő ember elpusztuljon az amerikai gyarmaton, különösen ne a Kárpát-aljai magyarok. Már pedig a pénz, a fegyver a pusztulást szolgálja, illetve a zelencki család luxus életét.
Advocate
2023. december 13. 17:19
Kűggyön! Csak nekünk ne kerüljön pénzbe!
Fed74
2023. december 13. 17:03
Nagyon helyes!!! A tolvaj zsaroló bunkó bandát megkerülik minden hol!!!
Lajoss
2023. december 13. 08:14
Nagyon helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!