Durva baloldali hatalomátvétel Lengyelországban

2023. december 23. 10:43

Miközben a brüsszeli elit cinkosan hallgat, a lengyel elnök anarchiának minősítette az elmúlt napok eseményeit.

2023. december 23. 10:43
null
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

„Úgy néz ki, hogy poltikai leszámolás zajlik Lengyelországban, amit a Soros-birodalom irányít. A baloldal lefejezte az közmédiát, rendőrök lepték el a székházat, egy jobboldali politikus meg is sérült a tiltakozások során, kórházba kellett szállítani.

A káosz és bizonytalanság korszaka ez, amit mi sem jelez jobban, mint hogy az új miniszterelnök egy héttel a kormányra kerülése után a legfontosabb kérdésnek a média átszabását tartja.

A káoszt jelzi az is, hogy miközben a lengyel védelmi miniszter köszönetet mond az ország határait hősiesen védő katonáknak, a Szejm elnöke afrikai bevándorlókat fogad az alsóházban.

A lengyel kormány tagjai között nem kell különösebben keresni a Soros-szálat: igazságügyi miniszterük egy, a Soros-egyetemen végzett civil lobbista, oktatási miniszterük egy balos feminista aktivista, a külföldi NGO-k érdekeinek védelméért pedig külön tárca nélküli miniszter felel.

Ezt is ajánljuk a témában

Miközben a brüsszeli elit cinkosan hallgat, a lengyel elnök anarchiának minősítette az elmúlt napok eseményeit.

Ilyen híreket olvasva egyre inkább felértékelődik a magyarországi poltikai stabilitás és a szuverenitásvédelmi törekvéseink.

Valamint arra is rávilágítanak, hogy nincs mire várni, Brüsszelben is változásra van szükség. A 2024-es EP-választások erre a változásra adnak esélyt.”

***

Nyitókép: Wojtek RADWANSKI / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. december 27. 22:06
Durva baloldali hatalomátvétel Lengyelországban???????????????????? Dehogy! Mindössze annyi törtélnt, hogy a választásokon demokratikus körülmények között győztes koalició kormányt alakitott. A DURVA HATALOMÁTVÉTELRE 1948-ban és (majdnem) 2006-ban volt példa.
gyartasvezeto
2023. december 25. 08:29
PiS bolsevik módszerekkel megszállta a köztévét, és aljasabb agit-propot tolt, mint a komcsik. A hatalmukat kihasználva, mindenhova a saját embereiket ültették, akiket demokratikus úton nem lehet kitenni. A Fidesz most elborzadva nézi, hogy van élet a halál után. Bár nálunk úgy bebetonozzák magukat, hogy még így sem lehetne megszabadulni tőlük. Már ha egyszer lenne egy demokratikus választás, és nem lejtős pályán kellene focizni.
urban63
2023. december 24. 18:38
Persze, hogy kussol Sörnyella és bandája, hiszen ők rendelték meg! Nálunk is a vörös köpenyes takarító néni is megkapta a megbízatást. Azért ugatja, hogy másnap haza hozná (vinné) az EU-s pénzeket...
48gondolkodo
2023. december 24. 17:11
Örvendetes, hogy Orbán Balázs olvassa a faszbukot és így egy nap múlva a Mandiner is megtudta, hogy a honlapon jelezze: "Durva baloldali hatalomátvétel Lengyelországban" (Egyesek már 20-án tudták) Sőt, ez is megjelent: A lengyel elnök bekeményített, megvétózott egy költségvetéshez kapcsolódó jogszabályt. Andrzej Duda az X platformon közölte, nem írhatja alá a törvényjavaslatot „az alkotmány és a demokratikus jogállam alapelvei kirívó megsértésének” körülményei között. (2023. december 23. 10:43) Miért? Történt valami? Az "elnök" valamit megtudott? Hűha, intézkedett az X platformon? Ennyire erős jogköre van? 2023. december 23. 20:38 2023. december 23. 10:43
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!