Kiderült az igazság, mit gondolnak az olaszok a „magyar irányról”

2023. november 20. 11:56

A legfrissebb felmérések alapján az olasz lakosság többsége egyáltalán nem tart a „magyar iránytól", az ország egykori pénzügyminisztere viszont úgy véli, hazájának alkalmazkodnia kell az Európai Bizottság politikájához, mert ez kétségtelen előnyökkel jár.

2023. november 20. 11:56

A legutóbbi felmérések alapján az olaszok nagy többsége meg van győződve arról, hogy alkotmányos reformra van szükség, és a választási szlogenként alkalmazott „autoritarizmus kockázatától", illetve a „magyar iránytól" egyáltalán nem tart. Az Il Giornale oldalán megjelent cikk alapján az olasz kormány által javasolt intézkedések közül a szenátorok életre szóló kinevezésének megszüntetése a legmeggyőzőbb.

Ezt is ajánljuk a témában

Eközben a La Repubblica arról ír, hogy Domenico Siniscalco olasz közgazdász szerint hazájának szilárdan kell ragaszkodnia azokhoz, akik számítanak Európában, anélkül, hogy a magyar vagy a lengyel javaslatokat kergetnék.

A Berlusconi-kormány egykori pénzügyminisztere úgy véli,

kétségtelenül előnyhöz jutnak azok az EU-s országok, amelyek alkalmazkodnak a legszigorúbb európai politikához.

Ezt is ajánljuk a témában

Hozzátette: az Európai Bizottság javaslatai a legsebezhetőbb országok, például Olaszország javát szolgálják.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2024. január 12. 22:21
Taljánföld egy feneketlen zsák, amibe lehet hányni az eurót meg a négert számolatlanul. Ha szabad javasolni a négert tartsák meg maguknak, ne pedig az eurót.
alexandrosz-2
2023. november 20. 18:04
Ezek a talján gecik a vétótlan csicska szövetségesei? Komolyan? A talján az anyját is eladja két garasért, a vétótlan köpcös cigányt már akkor eladták, amikor salvini idején elsőkként átölelték. Szart se érnek. Persze a hazug, ezerszer is tábaszott vétótlan köpcös geci cigány se.
llnnhegyi
2023. november 20. 16:08
Amelyik országnak szülötte Szoboszlai Dominik, annak nem kell rettgnie , semmiféle EB eljárásoktól. Hajrá Magyarország!
julius68-2
2023. november 20. 14:50
Ezek az együgyű olaszok, nem jönnek rá, hogy az EU gyűjteti velük a migránsokat és azokat valójában saját maguknak gyűjtik. Arra gondolnak a hülyék, hogy majd szépen szétosztják őket a unióba. Ám Magyarországra nem, szerintem már másokhoz sem. Ezt is beszopták, boldog együttélést a muszlim csürhével !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!