Betiltották Oroszországban a nemzetközi LMBT-mozgalmat

2023. november 30. 18:37

„Nem bizonyos irányultságú embereket tiltanak be, hanem egy bizonyos szervezetet” – mondta egy ügyvéd.

2023. november 30. 18:37

Korábban megírtuk, hogy betiltaná az LMBTQ-mozgalmat az orosz kormány. Az igazságügyi minisztérium arra törekszik, hogy a szexuális kisebbségek mozgalmát szélsőséges szervezetté nyilvánítsák, és megtiltsák a működésüket Oroszország területén. „A kereset követelése teljesítendő: az LMBT nemzetközi közéleti mozgalom szélsőséges szervezetnek ismerendő el, és tevékenysége betiltandó Oroszországban” – jelentette ki a bíró a RIA Novosztyi hírügynökség szerint, hozzátéve, hogy a határozat azonnal hatályba lépett.

A bíróság sajtószolgálata a hírügynökséggel közölte, hogy a tárgyaláson csak az igazságügyi minisztérium képviselője vett részt, az alperesnek nem volt képviselője a bíróságon. Az ülés zárt ajtók mögött zajlott, több mint négy órán át tartott, és az ügy peranyaga több mint 20 kötetet tett ki.

Az orosz elnöki hivatal nem kísérte figyelemmel az eljárást

A keresetet az orosz igazságügyi minisztérium nyújtotta be. A tárca korábban közölte, hogy megvizsgálta a mozgalom oroszországi tevékenységét, 

és „a szélsőséges irányultság különböző jeleit és megnyilvánulásait” fedezte fel benne, egyebek között a társadalmi és vallási viszályra való uszítást.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak kijelentette, hogy az orosz elnöki hivatal nem kísérte figyelemmel a mozgalom ügyében folytatott eljárást, és nem fűz kommentárt az ítélethez.

Vahtang Kipsidze, a moszkvai patriarkátusnak az egyház és társadalom, valamint a média közötti kapcsolatokért felelős zsinati osztálya elnökhelyettese kijelentette: 

az oroszországi LMBT mozgalom betiltása és szélsőséges szervezetnek minősítése nem más, mint a társadalom erkölcsi önvédelmének egy formája. 

Kipsidze szerint a mozgalom tevékenysége arra irányul, hogy kiszorítsa a házasság és a család keresztény fogalmát a közéleti és jogi térből, ami sérti a hívők jogait azokban az országokban, ahol cselekvési szabadságuk van.

Nem bizonyos irányultságú embereket tiltanak be, hanem egy bizonyos szervezetet

Dmitrij Agranovszkij, a RIA Novosztyi által megszólaltatott ügyvéd úgy vélekedett, hogy a legfelsőbb bíróság döntése nem fogja érinteni az emberek mindennapi életét, legyenek bármilyen irányultságúak. Azt mondta, hogy Oroszország soha nem üldözte az LMBT képviselőit ezen az alapon, és nincs rá oka, hogy ezután üldözze.

„Nem bizonyos irányultságú embereket tiltanak be, hanem egy bizonyos szervezetet, amely ezt a témakört arra használja fel, hogy romboló tevékenységet folytasson. Nem védelmezi az embereket, hanem éppen ellenkezőleg, arra provokálja őket, hogy elnyomás alá, az állammal szembeni konfliktusba kerüljenek” 

– nyilatkozott Agranovszkij.

(MTI)

Nyitókép: Romy Arroyo Fernandez / NurPhoto / AFP
 

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Almassy
2023. december 01. 19:01
A genderizmus destruktív és emberellenes. Ideje felismerni a még szuverén államoknak, hogy a trójai falovakat ki kell tiltani... Meglátjátok a gendersávot együtt fogják kezelni a többi önkényuralmi jelképpel, hacsak nem lesz atomégés.
Sub-Buferaloc
2023. december 01. 14:19
Miért is? Mert a fasz köré csavarodott politikai agymosó szervezet.
eljolesz
2023. december 01. 12:56
Nagyon helyes!!!
powerage
2023. december 01. 12:13
Ne felejtsük el azt sem, hogy az USA részéről a szivárványszínű zászlók mindenhova betolása mennyire hangsúlyos része a külpolitikának. Ez üzenet nekik is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!