Beismerte Brüsszel: hiába ígértek fűt-fát az ukránoknak, nem tudják betartani azokat

2023. november 30. 21:57

Emellett nem győzik hangsúlyozni, hogy folytatni kell az ukránoknak nyújtott katonai támogatást.

2023. november 30. 21:57
Ukrainian army continues intense artillery fire on Russian positions in the direction of Avdiivka

Charles Michel csütörtökön az Európai Védelmi Ügynökség éves konferenciáján beszélt arról, hogy a jövőben is csakúgy, mint az elmúlt bő másfél évben, folytatni kell Ukrajna katonai támogatását. Ugyanakkor az Európai Tanács elnöke megjegyezte, hogy komoly kihívást jelent számukra, hogy hiába ígérték meg, hogy egymillió 155 milliméteres lőszert szállítanak Kijevnek, ez egyelőre nem sikerül. 

A határidő ráadásul vészesen közelít, korábbi ígéretük az volt, hogy a lőszereket tavaszig elküldik. Mindeközben csütörtökön több ukrán települést is súlyos tüzérségi és rakétatámadás ért.

Michel arról beszélt többek között, az eredeti tervekhez képest több időt vesz igénybe, mire le tudják szállítani a lőszereket, ám pontos indokot nem mondott, hogy mi magyarázza a csúszást. 

Az EU példátlan döntést hozott azzal, hogy az Európai Békekereten keresztül fegyvereket és lőszereket szállít Ukrajnának”

– fogalmazott az uniós vezető a Euronews tudósítása szerint.  

Nyitókép: Ozge Elif Kizil / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. december 22. 08:13
"Az EU példátlan döntést hozott azzal, hogy az Európai Békekereten keresztül fegyvereket és lőszereket szállít Ukrajnának” Á! Csak a szokásos. A békekeret: háború A migráció: illegális bevándoroltatás A szólásszabadság: véleményterror Lassan ideje megírni a 2084 című regényt.
Akitlosz
2023. december 22. 08:05
Ukrajna felfigyelhetne arra, hogy EU tagként sem számíthatna többre az EU ígéreteinek a részleges betartásánál. A politikusok egyszerűen ilyenek. Meggondolatlanul ígérgetnek, a következmények pedig nem igazán érdekelik őket.
counter-revolution
2023. december 01. 08:21
Európa árulói.
Megtalálta
2023. december 01. 07:10 Szerkesztve
Másfél év alatt szép lassan csak eljutunk oda, amit 2022 tavasza óta többen is megmondtunk, hogy nem Oroszország fog kifogyni emberből, munícióból, hanem Ukrajna és a NATO. Nyilván el kell tellnie még pár hónapnak, hogy az itteni "szakértők" is felvegyék a ritmust, meg persze a pro-ukrán oldal is eljusson a felismerésig, hogy vége a dalnak, de azért na... A faszért nem lehetett ezt előre látni? Hogy a picsában van az, hogy noname kommentelők hasznosabb infókat képesek produkálni, mint mindenféle egyetemet végzett katonai "sztárelemzők"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!