Az EU kudarcot vallott a migrációval kapcsolatosan – vallotta be egy prominens tisztviselő

2023. november 10. 11:49

Az EU-nak jobban kell kezelnie az illegális migrációt – mondta Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke. Hét hónap van még az EP-választásig, és egyre forróbb témává válik a migráció.

2023. november 10. 11:49
null

Egyre többen követelik az illegális bevándorlás visszaszorítását az Európai Unióban. Az országok jelenleg is a közös európai menekültügyi rendszer reformján munkálkodnak, azonban eddig nem sikerült megegyezniük arról, milyen legyen az új rezsim – számolt be az Euractiv. 

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke a Konrad Adenauer Alapítvány berlini rendezvényén elmondta: fontos, hogy őszinték legyenek a kudarcokkal kapcsolatban. 

Az Európai Parlament képviselői jelenleg is tárgyalnak a Bizottsággal és a kormányokkal a migrációs reformról. 

Az előterjesztett javaslat a migránsok egyenletesebb elosztását és közvetlenül az uniós határon történő átvilágítást tartalmazza – olvasható az Euractiv cikkében. 

A máltai Metsola elmondta: óvatosan optimista azzal kapcsolatosan, hogy ezúttal áttörést érhetnek el a tárgyalásokon. Az Európai Néppárt képviselőcsoportjához tartozó politikus hozzátette: fontos lenne, ha az EU a változásról szólna, és nem a bürokráciáról. 

Az Euractiv szerzője szerint 

Metsola potenciálisan megcélozhatja a Bizottság elnöki pozícióját. 

Az Európai Parlament elnöke a berlini rendezvényen azt is megerősítette, hogy az EU támogatja az izraeli háborúban a humanitáriánus szünetek beiktatását, valamint kijelentette: a közös pozíció továbbra is a kétállami megoldás. 

Nyitókép: Zakaria ABDELKAFI / AFP

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. november 10. 22:48
thessek
masikhozzaszolo
2023. november 10. 18:04
... Hova lett a 3 pont, hogy szerkesztessek??? Hova lett a 3 pont, hogy szerkesztessek??? Hova lett a 3 pont, hogy szerkesztessek??? ...
masikhozzaszolo
2023. november 10. 18:03
/Az EU kudarcot vallott a migrációval kapcsolatosan/ Már hogy a fenébe vallott volna kudarcot! Milliókat hozott be. Oda, ahova nem is akartak menni. Azt is behozták szerintem, aki nem is akart jönni. Akik meg behozták, a németek, mégsem Hamburgban tették ki őket a hamburgi bejegyzésű hajóról. Pedig oda kellett volna, akik jöttek, azok is oda akartak menni, akik hozták, azok is azt mondták, nekik kell!
Zsolakomarom
2023. november 10. 15:44
Az europa parlament elnoke egy senki hivatanok, eselye a hatalomra zero Olyan mint a koverlacko
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!