A Hamász rémtetteiről készült videó bebizonyította számomra, hogy még bőven nem láttam mindent

2023. november 10. 15:58

Láttunk felvételeket megégett holttestekről, teherautók hátán halomba pakolt, vérző tinédzserekről.

2023. november 10. 15:58
Veszprémy László Bernát
Facebook

„Megdöbbentő és megrázó videót mutattak be a Hamász október 7-i mészárlásáról az Izraeli Kulturális Intézetben.

Azon újságírók között voltam, akik megtekinthették az egyelőre nem nyilvános felvételt, mely a Hamász iszlamista terrorszervezet 2023. október 7-i, izraeliekkel szemben elkövetett tömegmészárlását mutatja be hiteles felvételek alapján. A 43 perces filmet a hamászosok testkamerái, térfigyelő kamerák, továbbá áldozatok, katonák és mentők felvételei alapján állították össze. Kegyeleti okokból a lejátszott képsorokat nem volt szabad rögzítenünk.

Eddig három könyvet írtam a holokausztról, és azt gondoltam, hogy – bár az ember nyilván sohasem tud teljesen érzelemmentes maradni az erőszak láttán – »már mindent láttam«. A Hamász rémtetteiről készült videó azonban bebizonyította számomra, hogy még bőven nem láttam mindent. A videó felkavaró jeleneteket tartalmaz: a dzsihadisták válogatás nélkül lőnek le civileket, miközben azok az autópályán haladnak, az otthonaikban rejtőzködnek, vagy éppen egy nyílt mezőn próbálnak menekülni. Láttunk felvételeket megégett holttestekről, teherautók hátán halomba pakolt, vérző tinédzserekről, élettelen, pizsamás kisgyerekekről (akiknek az arcát kitakarták). 

Családapaként a leginkább felkavaró jelenet számomra az volt, amikor a terroristák gránátot dobtak egy izraeli család óvóhelyébe, mielőtt az apuka becsukhatta volna az ajtót. Az édesapa szemmel láthatóan meghalt. A következő felvételen a fiúk már a konyhában vannak, és az anyukájukért kiabálnak. A kisebbik testvér azt mondja, nem lát a fél szemével. Felteszi a kérdést: »Miért vagyok életben?« Közben a támadók kifosztják a család hűtőszekrényét.

De láttunk felvételeket, ahol terroristák közelről tüzet nyitnak két nőre, akik egy asztal alatt rejtőzködnek, ahogyan addig tüzelnek autókra, amíg azok meg nem állnak, s ahogyan hullákat rángatnak ki autókból, majd elhajtanak azokkal. Csak azért, mert zsidók voltak. De másokat sem kíméltek. Egy felvételen egy láthatóan ázsiai férfi fejét vágják le egy kapával. Más felvételekből tudjuk (nem az itt látottakból), hogy az afrikai vendégmunkásokat és az izraeli arabokat sem kímélték.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. november 13. 08:00
Hazugsággal, népirtással vádoljátok Izraelt, holott a felvételek jó részét a Hamasz készítette. " vagy Hollywood...
catalina11
2023. november 13. 07:58
életem legnagyobb pofára esés az, hogy világ életember ugy tartottam, hogy a balosok legföbbképpen zsidók, eképpen is álltam a zsidókhoz, mert a baloldalinál nyomorultabba eembertípust nem ismerek, és lám, szembe jött a valóság, kiderült, hogy a balosok kibaszott antiszemiták, csöpög belőlük a zsidógyűlelet, csak akkor kérdem én, kik is a baloldaliak, miféle genetikai korcsszülemények?? " Karinthy Ferenc: "Külön tanulmány a pesti zsidó újságírók, akiknek ugyan mindnek van rokona Tel-Avivban, de most olyan kéjjel gyalázzák Izraelt és a zsidókat, mint az őseredeti nyilasok. Ja persze, ha lehet, a párt mögé bújva! Ilyenkor én is antiszemita leszek, de nem az izraeli mesterkedésektől, hanem ezektől a pesti firkászoktól, akik mindig túlnyalnak." Most a balosok és az őket vezető zsidók Soros mögé bújnak, aki ugyancsak zsidó, és azért nem szereti a zsidó Izraelt, mert nemzeti, sőt vallási állam, és így "rossz példát mutat" mert például nem engedi be a migránsokat.
0123456789-2
2023. november 12. 15:17
https://infostart.hu/kulfold/2023/11/12/izrael-harcjarmuvekkel-sorakozott-fel-a-feltetelezett-hamasz-kozpont-korul#
Globalfake
2023. november 12. 15:09
életem legnagyobb pofára esés az, hogy világ életember ugy tartottam, hogy a balosok legföbbképpen zsidók, eképpen is álltam a zsidókhoz, mert a baloldalinál nyomorultabba eembertípust nem ismerek, és lám, szembe jött a valóság, kiderült, hogy a balosok kibaszott antiszemiták, csöpög belőlük a zsidógyűlelet, csak akkor kérdem én, kik is a baloldaliak, miféle genetikai korcsszülemények?? Egy ideje maghasonlottam önmagammal, még ha nem is lettem teljes mellszélességben zsidóbarát de inkább leszek ezerszer az, mint bármi más ami most ellenük van, mert átérzem egy kisország drámáját egy ellenséges világ tengerében, azt az érzést, ami majd ránk vár amikor a nyugat iszlamizálódik és csak mi maradunk meg kereszténynek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!