Német lap: Úgy nem működik Európa, hogy Orbán vétóz

2023. október 07. 11:11

A szerző szerint az Orbán és Morawiecki által elképzelt EU köszönőviszonyban sincs azzal a szerződéssel, amit országaik belépéskor aláírtak.

2023. október 07. 11:11
Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Orbán Viktor

Úgy nem működik Európa, hogy Orbán vétóz – írja cikkében a Frankfurter Allgemeine Zeitung külpolitikai újságírója. Nikolas Busse szerint Orbán részéről túlzás volt, és az alapszerződéssel ellentétes, hogy a közösen elfogadott migrációs döntést jogi erőszaknak nevezte.

A szerző arra hivatkozik, hogy az uniós alapokmányok értelmében a jogi és belpolitikai kérdésekben minősített többségre van szükség a döntéshozatalhoz.

A cikkben kitér a lengyel miniszterelnökre is, akinek a hozzáállása szerinte „nem sokkal jobb”. Úgy látja, az Orbán és Morawiecki által elképzelt EU köszönőviszonyban sincs azzal a szerződéssel, amit országaik belépéskor aláírtak.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán


 

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 08. 10:10
El kell venni a szavazati jogot a csüngőhasútól,oszt jónapot!
MaBaker
2023. október 07. 18:35
A kecskebaszó migránsáradatot beengedő, gyerekeket deviáns szexuális propagandával megronztó, jogállamisági zsarolóeljárásos, háborúpárti mocsoknak nincs köze ahoz amit aláírtunk
jugabe
2023. október 07. 17:47
Fordítva ül ez a lovon. A mai EU-nak nincs semmi köze ahhoz, amibe beléptünk.
auditorium
2023. október 07. 17:15
Egy jogász tudná idézni pontosan (angolul, németül vagy akár egy újlatin nyelven), hogy "az uniós alapokmányok értelmében a jogi és belpolitikai kérdésekben minősített többségre van szükség a döntéshozatalhoz. " Mert ha valóban igy lenne, akkor elég 2 népesebb tagország és egy-két kisebb ország döntése a 27 tagország sorsában. A nemzetközi pc médiában, igy a FAZ-ban is mindig "Orbán" viszi el a balhét, mert a többinek (osztrákok-csehek-szlovákok) csak megbújnak mögötte és tartózkodnak a szavazástól, azaz stréberkednek az EU-vezetője felé... Várjuk meg a vasárnapi bajor és hesseni választásokat. Nem olyan biztos, hogy a Zöldekért annyira odalennének, mert tönkreteszik a német gazdaságot és a sok hottentottát pedig el kell tartani. A WELT TV-csatornán tegnap mondták be: a koszt-kvartélyon kivül 186 euró zsebpénzt is kapnak havonta és ingyen veszik igénybe az egészségügyi szolgáltatást, még a fogpótlást is. Máshol ez több tizezer euró...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!