Kínában találkozhat Aleksandar Vučić Putyinnal

2023. október 04. 18:46

A csúcstalálkozó sorsdöntő lehet Szerbia nemzetközi kapcsolataira nézve.

2023. október 04. 18:46

Az EuroNews cikke szerint a szerb elnök Vlagyimir Putyinnal találkozik jövő hónapban a Pekingben megrendezett Övezet és út (BRI) csúcstalálkozón. A portálon kiemelik: a találkozó sorsdöntő lehet Szerbia nemzetközi kapcsolataira nézve, hiszen a közelmúltban történt észak-koszovói rendőrgyilkosság után a Nyugat fokozta a nyomást Belgrádra és szankciókkal fenyegette meg, így 

Szerbiának fontos lenne az orosz támogatás az ENSZ Biztonsági Tanácsában. 

Másrészt viszont a szerb-orosz csúcstalálkozótra a Nyugat valószínűleg úgy tekintene, mint egyfajta Moszkva felé fordulásra, ami újabb akadály lehet Szerbia uniós törekvéseinek útjában.

Nyitókép: MTI/EPA/Mihail Klimentyev

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lájkbajnok
2023. október 04. 21:29
Oroszország expanziója, újraerősödése egy valóságos kihívást jelent a Nyugat számára. Olyan fenyegetést, olyan kihívást, amely Közép-Európából kiindulva elérheti az Európai Uniót, sőt elérheti a szövetségesek katonai erejét is. Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni. Orbán Viktor
nempolitizalok-0
2023. október 04. 20:05
A BRICS-el jobban járnának. Az EU-ba úgysem veszik fel őket.
bodosoldier-2
2023. október 04. 19:39
Ha egy csöpp eszük van a szerbeknek,elengedik az uniós tagságot.Társulás kell csak mint a norvégok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!