Joe Biden Izraelbe utazik, tengerészgyalogosok is mennek

2023. október 17. 06:19

Az amerikai tengerészgyalogság gyors reagálású erői úton vannak Izrael partjai felé.

2023. október 17. 06:19

Joe Biden szerdán Izraelbe látogat – közölte a Közel-Keleten tartózkodó Antony Blinken külügyminiszter washingtoni idő szerint hétfő késő este. Tanácsadók hétfőn már közölték, Joe Biden elnök megfontolás tárgyává teszi, hogy ellátogat-e Izraelbe, elfogadva Benjamin Netanyahu múlt pénteken elhangzott meghívását. 

Az elnök hétfőn lemondta országon belüli utazását 

Colorado államba egy kampányeseményre, és a Fehér Ház nemzetbiztonsági szakértőivel találkozott, valamint telefonon egyeztetett német, egyiptomi és iraki állami vezetőkkel az Izraelben és Gázai-övezetben kialakult biztonsági és humanitárius válságról.

Daniel Hagari, az izraeli védelmi erők szóvivője hétfőn, még az amerikai elnök utazásának bejelentése előtt úgy fogalmazott, hogy 

Joe Biden útja stratégiai jelentőségű 

lenne. Az amerikai védelmi miniszter 2000 katona készenlétét rendelte el korábban, akik szükség esetén Izraelbe vezényelhetők – közölték a Pentagon illetékesei hétfőn. A közlés szerint az amerikai katonák egészségügyi és logisztikai feladatok elvégzéséhez adnának támogatást. A tisztségviselők azt is világossá tették, az Egyesült Államoknak nem áll szándékában, hogy katonákkal bármilyen módon részt vegyen az izraeli hadsereg katonai műveleteiben a Hamász ellen.

Védelmi illetékesek azt közölték, hogy 

a tengerészgyalogság gyors reagálású erőinek Kuvaitban állomásozó 2000 embere már úton van Izrael partjai felé. 

A Földközi-tenger keleti medencéjébe múlt kedden megérkezett a USS Gerald R. Ford repülőgép-hordozó vezette, több hadihajóból álló egység, és hétvégén útnak indult egy másik haditengerészeti támadó kötelék, a USS Dwight D. Eisenhower repülőgéphordozó vezetésével. Az amerikai adminisztráció korábbi közlése szerint az amerikai haderő megerősítésének célja a térségbeli elrettentő erő fokozása.

(MTI)

Nyitókép: SAUL LOEB / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
faramuci
2023. október 17. 09:46
Végre az öreg visz magával tengerÉSZT........
powerage
2023. október 17. 08:54
Az amerikai hadsereg már most toborzási gondokkal küzd, gondolom a jelentkezési motiváción sokat fog dobni, hogy mehetnek utcai harcokba a homoki niggerek közé. Állítólag a frissen kiadott toborzó reklámokban ismét fehér arcok szerepelnek az eddigi diverz figurák helyett, ami azt jelezheti, hogy tényleg komoly az ügy. Bár vicces lenne elnézni az LGBTQP+ speciális alakulatokat bevetés közben.
Pandaka pygmaea
2023. október 17. 07:28
Aludni otthon is tudna.
akkor ki
2023. október 17. 07:02
Hála az Istennek! Meg lesz mentve a világ egy fingással! Hajrá Dzsóbácsi. Aztán tessék vigyázni a repcsi lépcsőjén, nehogy bukfenc legyen megint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!