Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Így reagált Izrael a Hezbollah agressziójára

2023. október 15. 13:53

Az iszlamista csoport vasárnapi támadásának halálos áldozata is van.

2023. október 15. 13:53

Izrael négy kilométer szélességben ütköző-zónát hoz létre a libanoni határnál, miután egy libanoni lövedék megölt egy izraeli civilt a határ közelében fekvő egyik településen – jelentette a helyi média vasárnap. A Hezbollah libanoni síita milícia Izrael elleni vasárnapi, páncéltörő rakétával végrehajtott támadásában az ENSZ által meghatározott, 1948-as izraeli határokon belül található, Stúla nevű izraeli faluban megsebesült négy építőmunkás.

Egyiküket a mentősök nem tudták megmenteni. 

Két, 40 év körüli férfit közepes, egyet pedig könnyebb sebesüléssel szállítottak kórházba. Ezután az izraeli hadsereg bejelentette az ország északi, libanoni határától számított négy kilométeres sávjának elszigetelését. Erre a területre tilos belépni civileknek, s az ott élők kötelesek óvóhelyeken, vagy védelmet nyújtó betonszobáikban, vagy annak közvetlen közelében tartózkodni, hogy oda tudjanak menekülni légvédelmi riadó esetén.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: Eric Piermont / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2023. október 15. 20:31
Ha a szerbekkel nem lennénk köszönő viszonyban sem, 1 év múlva lehet hasonló dolog történne Szegeddel, Békéscsabával, Hód"házával", Makóval, Bajával, Moháccsal, ......?
connorj
2023. október 15. 19:28
https://vm.tiktok.com/ZGJThs1Ya/
Tommaso
2023. október 15. 16:50
robogo72-nek e cikk alatti kommentjében sincs igaza. 1948-ban NEM A ZSIDÓK keverték a lapokat, hanem az ENSZ, az USA és a SZU. És ők bizony nemcsak megkérdezték az arabokat, hanem felajánlották, hogy a létrejövő PALESZTIN ÁLLAM határait és biztonságát ők maguk garantálják. DE az arabok inkább a harc mellett döntöttek, mert nekik az egész földterüólet kellett (volna). Pedig az araboknak már van NÉGYMILLIÓ km2 Izrael meg csak 25e km2.
Tommaso
2023. október 15. 16:44
A palesztinai arabok a HAMASZ elnyomása alatt sínylődnek, és NEM védekeznek ellene. A HAMASZ 2006-ban nyert egy választást, s aztán úgy tesznek, mint A NÁCIK. Nem írnak ki újabb választásokat, hanem HAMASZ-DIKTATÚRÁT vezettek be a nép ellen. Akikek élő pajzsként használnak a háborúban, nem engedik őket délre menekülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!