„Bojkottáljuk Izraelt” feliratot helyezett ki egy brit cég a terrortámadások után, kitört a botrány

2023. október 11. 17:08

Megháromszorózódtak az antiszemita incidensek a szigetországban a hétvége óta.

2023. október 11. 17:08

Heves bírálatok érték a Lush céget, miután a Hamász terrortámadásait követően egy „Bojkottáljuk Izraelt” feliratot helyeztek el az egyik kirakatban – számolt be a Daily Mail.

A lap ismertette, hogy a brit székhelyű kozmetikai kereskedést már régóta bírálják ellentmondásos politikai gesztusai miatt, de a dublini üzleten elhelyezett tábla különösen „nagy haragot váltott ki”. A közösségi média felhasználói „undorítónak” nevezték, és az üzletláncot megvádolták azzal, hogy támogatja a terrort.

A Lush egyik szóvivője közleményt jutatott el a laphoz, melyben azt írta, a plakát elszigetelt eset volt. „Sokszínű vállalat vagyunk, amelynek munkatársai sok etnikumhoz és valláshoz tartoznak, akiknek személyes nézetei és véleményei eltérőek lehetnek, azonban a vállalatunk álláspontja az, hogy elítél minden erőszakot és igazságtalanságot. Kívánjuk, hogy minden izraeli és palesztin ember békében és biztonságban éljen. 

Támogatjuk a nemzetközi jog és minden nép emberi jogainak betartását”

 – olvasható a közleményben.

Megháromszorózódtak az antiszemita incidensek a szigetországban

A Daily Mail a Community Security Trust zsidó jótékonysági szervezetet idézve arra hívta fel a figyelmet, hogy 

a Hamász hétvégi izraeli támadása óta Nagy-Britanniában megháromszorozódtak az antiszemita incidensek tavalyi év azonos időszakához képest.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: X-fotó

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2023. október 12. 12:13
Bojkott a Lush cégre!
Jose
2023. október 12. 06:45
Jellemző, tiszta komcsi magyarázat, a nagy semmi. Orwell legnagyobb "találmánya", amiért Nobel díjat kellett volna kapnia, az újbeszél. Mert ez az. Azt kellett volna mondaniuk, hogy azt az alkalmazotta kirúgták, aki kitette a táblát. Ennyi. Ehelyett leírattak valami marketinges köcsöggel egy ilyen szart.
fekete-hunyor
2023. október 12. 04:12
Egy olyan országban, ahol a min.elnök és a fővárosi vezetés muszlim- és közeli, nem sok jó várható a békét illetően. A közel jövőben.
Interista
2023. október 11. 22:28
Inkább a háborút bojkottáljuk. Legyen béke !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!