Belügyminiszteri találkozót tartottak a Horgos-Röszke határátkelőhelyen

2023. október 30. 20:05

Bratislav Gašić és Pintér Sándor a migráció elleni közös fellépésről is egyeztetett.

2023. október 30. 20:05

Szerb-magyar belügyminiszteri találkozót tartottak hétfőn a Horgos-Röszke határátkelőhelyen – számolt be a Pannon RTV

Bratislav Gašić és Pintér Sándor tárcavezetők abban egyeztek meg, hogy a jövőben 

egy magyar rendőr közösen a szerb kollégákkal mindig a terepen lesz az emberkereskedők letartóztatásakor,

 annak érdekében, hogy minél könnyebben megvalósuljon az információcsere a felek között az illegális bevándorlás kapcsán.

Ezt is ajánljuk a témában

Egy javaslatot is elfogadtak arról, hogy egy közös munkacsoportot hoznak létre a két belügyi tárca részvételével a migráció hatékonyabb kezelése érdekében. 

Mindezek mellett a szerb belügyminisztérium képviselői javaslatot terjesztettek elő az áruk és a személygépjárművek határon való gyorsabb áthaladása érdekében, továbbá a Budapest-Belgrád vasútvonalon majdan közlekedő vonatok vám- és útlevél ellenőrzésére vonatkozóan is.

A miniszteri találkozó után a magyar rendőrök szerb kollégáiknak bemutatták az automatikus útlevél-ellenőrzési rendszert is – írta a lap. 

Nyitókép: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
europész
2023. október 30. 22:18
Abban kellene megegyezni,hogy mikepp lehessen a kozos hatarszakaszon tuzfegyvert hasznalni a migransok megfekezese es elriasztasanak erdekeben.Az esemenyek igen csak surgetnek.Jobb volna a deffenziv megoldasok iranyaba mielobb lepni meg mielott a migransok oldokleni fognak es nem egymas kozt.
hoci74
2023. október 30. 20:40
Ezt nagyon csendben kellene intézni, akinél fegyver van,csendben likvidálni,testet eltüntetni. Minden este valami nagymenőt kiiktatni... Nincs test,nem történt semmi. Se neve se családja senki nem emlékszik rá ... Kegyetlen? Az. Működne? Nem kérdés.
lenyegtelen
2023. október 30. 20:35
Gondolom két hét alatt rend lesz... túl sok a duma már megint... lehet, hogy nem megyek el szavazni legközelebb, ha ez így folytatódik!
need-info
2023. október 30. 20:26
Ez nem túl sok, de jobb, mint a semmi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!