Alattomos támadásra készülnek az oroszok a Fekete-tengeren a brit hírszerzés szerint

2023. október 05. 11:15

A britek úgy vélik, Oroszország ezzel növelné az ukrán gazdaságra gyakorolt nyomást.

2023. október 05. 11:15

Oroszország tengeri aknákat vethet be a fekete-tengeri civil hajózás ellen – írta meg egy tegnapi jelentésében a brit hírszerzés.

Döbbenetes feltételezést közöltek a britek, amely szerint arra lehet számítani, hogy Oroszország továbbra is célba veheti a Fekete-tengeri civil hajózást, többek között tengeri aknák elhelyezésével az ukrán kikötők közelében. Ezzel a lépéssel akár sikeresen elrettenthetnék az ukrán gabonaexportot, nem véletlen, hogy

Oroszország ezzel növelné az ukrán gazdaságra gyakorolt nyomást.

Viszont szinte biztosan el akarja kerülni a civil hajók nyílt elsüllyesztését, ehelyett hamisan Ukrajnára kívánja hárítani a felelősséget a Fekete-tengeren közlekedő kereskedőhajók elleni támadásokért – olvasható a jelentésben.

A britek azt is elárulták, hogy a fenti jelentést azért hozták nyilvánosságra, hogy ezzel elrettentsék Oroszországot az ilyen cselekményektől.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: AFP

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
The trasher
2023. október 07. 14:26
Mi ebben a döbbenetes. A britek megint hülyélkednek!
balbako_
2023. október 06. 18:09
C'est la guerre…
Kovács Ubul
2023. október 06. 10:19
„Annak semmi esélye nincs. Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát, ezt egy hülye is tudja.” - dr. Bayer Zsolt
digbick-2
2023. október 06. 10:13
Az ÁVH utódok látom itt nagyon hiányolják az oroszokat és még egy fiktív világban élnek, ahol próbálják másnak is magyarázni, miért is jó az orosz, az amcsi meg rossz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!