A „háttérhatalom” titkos tervei

2023. október 29. 10:16

Ezért volt ennyire veszélyes és káros Lenin, Sztálin, Mao vagy Hitler. A XX. század kommunistái és fasisztái. És ezért veszélyesek a XXI. század globalistái is.

2023. október 29. 10:16
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Magyar Nemzet

„Kitalálták a 15 perces városok fantasztikus ötletét. Ahol minden, amire szükségünk van, 15 percen belül elérhető gyalog. A bolt, az iskola, az orvos, a színház, a konditerem. De a 15 percen túli területekre nem mehetünk. És már nem is akarunk – hiszen mindent megkapunk, mindent megtehetünk az »okosvárosban«. Disztópia? Összeesküvés-elmélet? Ez sem az. Nagy-Britanniában már kipróbálták. Ausztráliában is. Kínában is. Volt, ahol a Covid-járvánnyal tesztelték az embereket, volt, ahol csak »hétvégi kísérletnek« nevezték, és környezetvédelmi okokkal indokolták. És az emberek bevették, hogy ha nem mennek sehova a hétvégén, azzal jót tesznek a bolygóval – ezért nem ültek autóba, nem mentek kirándulni. A 15 perces városon belül maradtak.

És aztán majd, ha be vagyunk zárva, az elit azt is könnyen el tudja dönteni, hogy valóban hozzájutunk-e a létfenntartásunkhoz szükséges dolgokhoz. Élelemhez, fűtéshez, egészségügyi ellátáshoz. És a városokba zárva, bódult aggyal nem is fogunk tudni semmit tenni, ha valamit megvonnak tőlünk. És így a Föld népességét is tudják majd szabályozni.

És nem az a legdurvább, hogy a szemünk előtt látjuk, ahogy megyünk ebbe az irányba. És még csak nem is az, hogy már nem is bujkálnak, hanem névvel, arccal vállalják a terveiket. Bill Gatestől Klaus Schwabon és Albert Bourlán át Larry Finkig. Hanem az a legdurvább, hogy elhiszik, hogy ezzel jót tesznek a Földnek és az emberiségnek.

A legveszélyesebbek mindig az ideológiáktól túlfűtött, önmaguk hatása alá került, önmagukat az igazság kizárólagos birtokosának érző fantaszták, akik emellé hatalommal is rendelkeznek.

Ezért volt ennyire veszélyes és káros Lenin, Sztálin, Mao vagy Hitler. A XX. század kommunistái és fasisztái. És ezért veszélyesek a XXI. század globalistái is. Kínától az Egyesült Államokig mindenütt.”

***

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. november 01. 20:05
Kínának 3 ütökártya van a kezében. A mentalitása, a lakosság mérete és a minösége továbbá az idö. Csak nyertesek lehetnek. A kinai mentalitás egészen más mint a nyugati. Hosszú távon terveznek, rendkívül jó stratégák, és a taktikában is jók. Nem kapkodnak össze vissza, nem akarnak minden lében kanál lenni, nem kell nekik rohangászni az egyik zürös helyszinröl a másikra. A mentalitásukra nagyon jellemzö, amit ottjártamkor megismertem. Megkérdeztem tölük, hogy miért nem térnek át a latinbetüs írásra. Azt mondták, hogy ez szóba nem jön, mert a kinai írás egy olyan intenzív memóriát és fantáziát fejleszt ki, aminek szellemileg óriási haszna van, a kreativitást nagyon fejleszti. A kinaiak rugalmas, találékony emberek. A konfuciuszi világszemlélet, emberkép egészen más, mint a nyugati gyülölködö, képmutató, übermensch-mentalitás. Az identitást illetöen náluk sokkal nagyobb szerepe van az ember belsö tulajdonságainak, a tudatnak stb. mint a mi világunkban. De ez egész Ázsiára jellemzö
Palatin
2023. november 01. 20:04
Kina nem háborúval fogja megszerezni Tajvant. Ök annál okosabbak. 10 év múlva a világ döntö része, - az USA és annak csatlósait kivéve -, szorosan Kina oldalán fog állni. A világ kiábrándult az USA-ban, ma már egy új világrendre van szükség, és ennek a kooperációra és nem az eröfitogtató, agressziv amerikai hegemóniára kell épülnie.Tajván is be fog állni Kína mögé, mert az nekik is jobb lesz. A világ ebbe az irányba fog menni. Ezt Orbán már 10 évvel ezelött felismerte, a keleti nyitás egy zseniális húzás volt. Orbán pontosan tudja, hogy mit kell csinálni, mert jobban átlátja a jelent és elörelátja a jövöt, mint bármely más vezetö politikus.
Palatin
2023. november 01. 20:03
Amerika azokkal a veszélyekkel szemben akar bennünket "megvédeni", - legalábbis ezt igéri -, amiket ö maga generált. Európa szuperül el lenne az oroszokkal, ragyogóan kooperálni tudnának, békében. De az amcsiknak ez nagyon nem tetszene, mert a másodhegedüs szerepébe találnák magukat, és ök az egész világot a magukénak akarják. Ezt meg is mondták: "Amerika mindenütt a világon beavatkozik, ahol az érdekeit veszélyben látja". Hogy mi számit az USA érdekeinek veszélyeztetésének, azt természetesen ök mondják meg. Pl. Oroszország puszta léte is az lehet a számukra. Ezt valamelyik amerikai stratéga, elnöki fötanácsadó mondta, talán még keményebben, mint ahogy idéztem. A VILÀGON MILLIÒKNAK KELL MEGHALNIUK AZÈRT, HOGY AZ USA FENNTARTHASSA HEGEMÓNIÁJÀT.
Nemkellnév
2023. október 31. 17:37
Az embert a sors felruházza külsővel, illattal, hanggal, érzéssel, mozgással, aggyal és útjára bocsátja. Így születik meg. Minek vajon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!