Orosz támadás miatt vészjelzést adtak ki Romániában

2023. szeptember 30. 11:10

Éjszaka lakossági bejelentés is érkezett a 112-es segélyhívóra.

2023. szeptember 30. 11:10

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román határ közelében lévő ukrán célpontok ellen – közölte szombaton a román védelmi minisztérium (MAPN).

A MAPN, miután észlelte a közeledő drónokot, 22:38-kor értesítette a katasztrófavédelmet, hogy a telefonokra küldött RO-Alert üzenettel figyelmeztesse az ukrán határral szomszédos Tulcsa és Galac megye lakosságát: 

fennáll a veszélye, hogy újabb tárgyak (drónok, vagy lelőtt drónok darabjai) csapódjanak be román terültre, ugyanakkor a riasztotta a légi járőrszolgálatot is.

A hadsereg rádiólokációs felderítő rendszere azt jelezte, hogy egy célpont engedély nélkül behatolt a román légtérbe és Galac város felé halad.
A Digi24 hírtelevízió szerint 

éjszaka lakossági bejelentés is érkezett a 112-es segélyhívóra, miszerint repülők zaját hallották közelről és egy lehulló tárgyat láttak Galac közelében. 

A katasztrófavédelem, a rendőrség és határrendészet egységei lezárták a környéket, és szombat reggel megkezdték átkutatását.
A gabonaexportban fontos szerepet játszó ukrán folyami kikötők elleni orosz légitámadások során szeptemberben több alkalommal is - feltehetően az ukrán légvédelem által eltalált – orosz drónok darabjai csapódtak be a NATO-tagállam Románia területén.

(MTI)

Nyitókép: X
 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stingary76
2023. október 01. 19:26
Talán akkor nem ott kellene akkor bonyolítani a fegyver bizniszt faszikáim.
lajajakab11
2023. október 01. 11:07
MUSZKASZOPÓK IRÁNY A LÖVÉSZÁROK. VIGYETEK BILIT A KIS OSTOBA BUKSITOKRA!
Uztu
2023. szeptember 30. 17:44
Ukik most román parasztokra akarnak lőni?
Mandiner444hu
2023. szeptember 30. 12:35
Ennyire mélyen csak tudatos döntés következtében repülhettek be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!