Brüsszel egyetlen F16-os gépet sem ad Ukrajnának

2023. szeptember 11. 21:08

Belgium a gépeket inkább bontóba küldi.

2023. szeptember 11. 21:08
holland és belga F16 vadászgépek

Ahogy arról korábban írtunk, az ukrán pilóták már idén télen harcba küldhetik az F-16-osokat, ami a korábbi becsléseknél optimistább ütemterv, amely jelentős új képességet adhat az ukrán erőknek a jövő évi harcokhoz.

Frédéric Goetynck belga tábornok azt mondta a belga sajtónak, hogy az F-16-osok „az üzemidejük végéhez közelítenek” és „repedések vannak néhány gép sárkányszerkezetén,” ezért nem adják őket oda Ukrajnának – olvasható a Portfolión.

Belgium a gépeket inkább bontóba küldi, mert 

elérték a Lockheed Martin által kijelölt 8000 repülési órás üzemidő végét.”

Belgium jelenleg 44 F-16-ost tart hadrendben, az amerikai vadászbombázókat valószínűleg Lockheed Martin által gyártott F-35-ösökre cserélik majd le a későbbiekben.

A hollandok, dánok vagy norvégok inkább odaadják régi F-16-osaikat Ukrajnának, mint sem bontóba küldik. Az ukrán fegyveres erőket az elmúlt bő másfél év során számos nyugati ország szerelte fel régi, kivonásra, selejtezése ítélt technikai eszközökkel, az 1960-as években gyártott dán Leopard 1-esek például most érkeznek meg Ukrajnába.

Nyitókép: Jerry Lampen / ANP / AFP

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
clark
2023. szeptember 12. 06:58
Jó lett volna az úgy repedten is egy repülésre. Úgyis leszedik majd őket.
Stingary76
2023. szeptember 12. 06:54
Adjanak akkor olyat ami működik, F-4-eseket, meg Spitfire-t.
Intel
2023. szeptember 12. 05:58
Nem kell pont repülőket küldeni. Sőt. A repülőkkel nem lehet kereskedni mert üzemképtelenek egy hatalmas infrastruktura nélkül ami a vevőknek rendszerint nincs. Azaz nem éri meg ellopni ezeket mivel nincx aki msgvegye feketén. Elég ha Brüsszel pénzt küld. Minél többet. Ukrajnában új miniszterek és miniszterhelyettesek vannak akik eddig még nem halmoztak föl elég tőkét.
balbako_
2023. szeptember 12. 05:41
Nácikok....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!