Oroszország figyelmeztetett: bevethetik a kazettás bombákat

2023. augusztus 15. 19:54

Eddig humanitárius okokból nem használták őket, ez most változhat – jelezte Szergej Sojgu.

2023. augusztus 15. 19:54

Moszkva közölte, nem biztos, hogy betartja korábbi ígéretét, miszerint nem használ kazettás bombákat a háborúban, azt követően, hogy az USA elkezdett ilyen fegyvereket szállítani Kijevnek – írja a Sky News.

Szergej Sojgu védelmi miniszter a moszkvai nemzetközi biztonsági konferencián kedden elmondta, hogy Oroszország valóban rendelkezik kazettás lőszerekkel.

 

„Eddig humanitárius okokból tartózkodtunk a használatuktól. Ezt a döntést azonban lehet, hogy újra fogjuk gondolni"

 

– nyilatkozta.

A Human Rights Watch korábbi jelentése szerint a háború kezdetén Oroszország bevetett ilyen bombákat, de azt sem zárták ki, hogy Ukrajna is használta a több országban tiltott fegyvert.

A kazettás bombák azért is tilosak, mert a kis bombák szétszóródnak, és különböző időpontokban robbannak fel, ezért a civil lakosságra is veszélyesek.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. augusztus 16. 19:10
"MTom 2023. augusztus 16. 12:39 Koszi a figyelmeztetest, par evvel elkestek hisz regota lovik vele a civileket ezek a draga oroszok" Hol és mikor, tomika?
MTom
2023. augusztus 16. 12:39
Koszi a figyelmeztetest, par evvel elkestek hisz regota lovik vele a civileket ezek a draga oroszok
backdrive
2023. augusztus 16. 09:23
Az ENSZ szerint: "UN accused Russia to use cassette bombs: Recall that on February 24, a cassette ammunition exploded in the Central City Hospital – the cassette ammunition exploded – four civilians were killed, another 10 were injured, and ambulance cars, civil cars and hospital were damaged. In addition, shelling cassette ammunition and in several districts of Kharkov – then nine civilians were killed and 37 injured."
alenka
2023. augusztus 16. 00:22
Ukránnak szabad.....tehát orosznak is ....miért ne,okosan teszik.....oroszokkal játszik ez a csürhe????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!