Elégedetlenek az ukrán katonák: nem ilyen tankokat akartak!

2023. augusztus 29. 17:45

Azt mondják, nem ezekre lettek kiképezve.

2023. augusztus 29. 17:45

Az ukrán haderő nemtetszését fejezte ki, amiért M113 páncélozott járműveket kapnak az amerikai Bradley Infantry Fighter Vehicles (IFV) helyett. Ez azért zavarja őket, mert korábban az utóbbira kapták meg a kiképzést, az M113-asokra nem – írja a brit médiára hivatkozva a Sputnik Globe.

Elsősorban az ukrán fegyveres erők Kupjanszki régióban harcoló 32. dandárja elégedetlenkedik, akik jobban örültek volna a Vietnámban is használt harckocsik helyett a Bradley-knek.  

Nyitókép: Twitter/Képernyőkép

 

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. augusztus 30. 09:42
Az ukikat harci szekerekre kéne kiképezni. Csak kocsis és ló kell hozzájuk. Nem olyan bonyolultak.
ujujuj
2023. augusztus 30. 08:16
Muhaha, a jóságos fingós dzsó rájött, hogy olcsóbb odaadni a hulladékot az ukránoknak, mint szakszerűen és előírásszerűen megsemmisíteni. Ha jövő évig kitartanak az ukránok, repülőt is kapnak. Na nem feltétlenül f16-osokat, hanem előbb duplaszárnyú propelleres fokkereket, de előbb meg kell enni a spenótot, is, ha a gyerek fagyit akar.
lbs0420
2023. augusztus 30. 02:36
folyt. Az ukrán hadszíntéren az év egy jelentős időszakában használhatatlan, mivel a kerekes futómű fajlagos talajnyomása jóval nagyobb mint a lánctalpas futóműé! Ezt a járművet az afrikai állandóan száraz viszonyokra tervezték, amikor bejön az őszi, vagy a hóolvadási időszak, akkor ezek a járművek menthetetlenül elakadnak a felázott talajon!
lbs0420
2023. augusztus 30. 02:36
folyt. A másik, az akkori harcokban a vietnámi reguláris alakulatok és a partizáncsoportok fegyverzete leginkább könnyű kézifegyverekből (pisztoly, különféle puskák, RPG (reaktív páncélelhárító lövedék), gépkarabélyok, géppuskák, stb. - ből állt. Olyan tűzerejű nehéztüzérség, mint az ukrajnai harcokban résztvevő, a vietnámi harcokban - nem volt! Ezek az M113 lövészpáncélosok a gyalogsági könnyű fegyverek hatásától többé kevésbé védettek, de pl. az RPG kumuklatív lövedékének nem ellenfél! És nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy az M113 konstrukciója legalább 60 éves, de inkább még idősebb! Az akkori harceljárások, a fegyverek hatékonysága messze elmarad a mai minimum követelményektől! Nagyjából ugyanez vonatkozik a francia AMX10-es harcjárművekre is! Ráadásul a kerekes futómű miatt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!