Az oroszok öt és fél tonnás bombákkal támadnak az ukrán gabonára

2023. augusztus 07. 07:36

A repülőgép-hordozók megsemmisítésére szánt lőszereket használja Oroszország új céljaira.

2023. augusztus 07. 07:36
null

A brit védelmi minisztérium és nyomában a Sky News arról tudósít, hogy Oroszország a legkiválóbb fegyvereit, köztük egyenesen a repülőgép-hordozók megsemmisítésére szánt bombákat használja az ukrán gabonakészletek megsemmisítésére. Hangsúlyozzák: 

miután az oroszok türelme elfogyott és kiléptek a Fekete-tengeri gabonaegyezményből, több ezer tonna gabonát pusztítottak el.

Hozzáteszik, hogy Oroszország Kh–22-es, öt és fél tonnás lövedékeket használ, amelyeket eredetileg repülőgép-hordozók megbénítására terveztek. Ezekkel most a silókat és az infrastruktúrát célozza. Az infrastruktúrának és magának a gabonának a megsemmisítése felhajtotta az élelmiszerárakat – szögezik le.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/STR

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tarpibp
2023. augusztus 08. 16:06
Még valami mese így keső délután? Gyakorlatilag néhány rakomány ment az éhezőknek, a többi nyugat Európában kötött ki.
alenka
2023. augusztus 07. 19:29
Jótékony Putin: ezzel megmenti a világot a genmanipulalt,mérgezett ukrán szaroktól....
Martell 2
2023. augusztus 07. 17:43
Ez elég nagy marhaságnak hangzik, több millió tonna gabona terem az ukránoknál, ezeket a bombákat sokkal értékesebb célpontokra lehet használni.
KBA98
2023. augusztus 07. 17:28
Helyes! Legalább azt a sok szemét USA gmo-s szart megsemmisítették!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!