Újabb rangos nemzetközi elismerést kapott Karikó Katalin

2023. július 31. 15:59

A würzburgi egyetem régóta várta, hogy Karikó Katalin ellátogasson hozzájuk és átvegye a díjat.

2023. július 31. 15:59

Karikó Katalin átvette a würzbergi Julius-Maximilians-Universität, Németország egyik legrégebbi egyeteme Theodor Boveri-díját. Karikó az első női díjazott, az elismerést azért kapta, mert „biokémikus kutatásaival megalapozta a koronavírus elleni RNS-oltás kifejlesztését” – olvasható a HVG-n.

A würzburgi egyetem régóta várta, hogy Karikó Katalin ellátogasson hozzájuk és átvegye a díjat. Ez a tizedik németországi kitüntetése. Hagyomány, hogy a díjazott díszelőadást tart, Karikó az mRNS terápiás fejlesztéséről beszélt, majd „az RNS-tudósok új generációjával” találkozott, amiről egy képet is megosztott a Twitteren:

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2023. augusztus 08. 08:18
Felemás érzéseim vannak ezzel a Katalin asszonysággal kapcsolatban... (Majd 20-25 év múlva kiderül, hogy valóban a jó szolgálatában állt-e? Érdekes, hogy a zsiráf kutatótársa a háttérbe húzódik....Csak nem?)
sagirdilsiz-2
2023. augusztus 03. 10:43
Ez a kép már annyira trendi, mint az egyik izzadásgátló reklám a tívíben. Casting volt?
karakter-2
2023. július 31. 22:01
Magyarországnak Karikót két dolog miatt biztosan büntetőeljárás alá kellene vonnia: 1. Amiért gyermekeknek javasolta az mRNS oltást. 2. Amiért a fertőzésen már átesettek oltását javasolta. De ahogyan az első hozzászólásban írtam, svájci kutatók 777 egészségügyi dolgozón végzett vizsgálatban megállapították, hogy az mRNS oltás minden 35-ik egyénen szívizom bántalmat okoz. Ennek hosszú távú következményét nem tudják, de a szívizom nem felejt és nem regenerálódik. Az igazság előbb utóbb kiderül, és annak Karikóék nem fognak örülni.
karakter-2
2023. július 31. 18:31
Karikó soha nem fog Nobel díjat kapni. Az mRNS vakcina az egészségügy történelmének talán legtöbb mellékhatással járó készítményévé vált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!