Izraeli pilóta: Az igazságügyi reform nem más, mint Izrael „magyarországiasodásának kezdete”

2023. július 17. 14:51

Szerinte ez azért veszélyes, mert „Magyarország nem demokratikus, és nem tudjuk, hol áll meg”.

2023. július 17. 14:51

Önkéntes szolgálatuk megszüntetésével tüntetnek a pilóták Izraelben az új igazságügyi törvény elfogadása ellen. Israel Shapir vadászpilóta az izraeli 103 FM rádióban úgy értékelte a reformot, hogy nem más, mint az ország „magyarországiasodásának kezdete”. Hozzátette, ez komoly aggodalomra adhat okot,  mivel „Magyarország nem demokratikus, és nem tudjuk, hol áll meg.” 

Shapir szerint az izraeli pilóták sokkal inkább a szívükön viselik az emberek sorsát, mint azok, akik most a törvény megváltoztatására készülnek – írja a Maariv.co.il.

Nyitókép: AHMAD GHARABLI / AFP

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bandi0723-2
2023. július 17. 19:30
Mandiner, mandiner! A kattintásszám, ma is meg lesz! Pont.
Interista
2023. július 17. 18:50
mit várjunk egy hálátlan zsidótól? Árulást. Ez is csak az amerikai módi.
MaBaker
2023. július 17. 16:31
És ki a tökömet érdekel egy pilóta véleménye a témában?
Agricola
2023. július 17. 16:20
Mások másként gondolkodnak az új igazságügyi törvényről, mint Israel Shapir vadászpilóta. Netanjahu miniszterelnök szerint a baloldali jogász kaszt Izraelben is az ország parlamentje és kormánya fölé helyezte magát, a legfelsőbb bíróság jóformán bármilyen ügybe beleszól, és az „észszerűség” mondvacsinált indokával vétóz meg fontos állami lépéseket (például miniszteri kinevezéseket vagy éppen infrastrukturális beruházásokat). Bárki bármilyen ügyben keresetet adhatott be a kormánylépések ellen. Az izraeli bírói hatalom egy elszámoltathatatlan, érinthetetlen kaszt kezébe került, amely maga határozza meg jogkörét, hatáskörét, magyarul a játékszabályokat, megalapozva saját (túl-)hatalmát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!