Ekkor veti be Ukrajna a pusztító kazettás bombákat

2023. július 08. 20:55

Az ukrán védelmi miniszter öt pontba szedte a bevetés feltételeit.

2023. július 08. 20:55
null

„Üdvözöljük az Egyesült Államok döntését, hogy Ukrajnának új felszabadító fegyvereket biztosít, amelyek jelentősen segítenek majd területünk megszállásának megszüntetésében, miközben megmentik az ukrán katonák életét”  – kezdte Twitter-bejegyzését Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter, aki szerint öt kulcsfontosságú alapelvük van, amelyeket be fognak tartani, és amelyeket állítása szerint már világosan közöltek minden partnerükkel, beleértve az Egyesült Államokat is.

Ezt is ajánljuk a témában

Reznyikov szerint az öt alapelv a következő:

1. Ukrajna ezeket a lőszereket kizárólag nemzetközileg elismert területeik megszállásmentesítése céljából fogja felhasználni, Oroszország területén nem.

2. Nem fognak kazettás bombákat használni városi területeken (városokban), hogy elkerüljék a polgári lakosságot fenyegető kockázatokat.

3. Ukrajna szigorú nyilvántartást vezet e fegyverek használatáról és azokról a helyi zónákról, ahol ezeket a fegyvereket használják.

4. A győzelem után ezeket a területeket prioritásként fogják kezelni az aknamentesítés céljából. Ez lehetővé fogja tenni számukra, hogy felszámolják a kazettás bombák fel nem robbant elemeiből származó kockázatot. 

5. Jelenteni fognak partnereiknek e lőszerek felhasználásáról és hatékonyságáról, hogy biztosítsák az átlátható jelentéstétel és ellenőrzés megfelelő színvonalát.

Nyitókép: Twitter

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tboyka
2023. július 11. 17:52
Ezek az ukránok hülyék. Az orosz területeken nem használhatóak a bombát. Ha pedig ukrán területeken használjak a, akkor 2-5-10 év múlva mennyi ukrán ember fog ezen bombák miatt nyomorék lenni.
B_kanya
2023. július 09. 13:07
"Janos Kovacs 2023. július 08. 22:55 Nem kell finomkodni a ruszkikkal, ők is bevetették," Hazudja janice kovácová, csakhát civilek ellen nem tud mutatni ilyet. A fuckránjaitól meg én nem tudok olyat mutatni, ami NEM civilek ellen volt.
B_kanya
2023. július 09. 11:06
"EX Terminátor 2023. július 09. 05:28 A nekik szánt segélyek és eszközök cirka 2/3 a szőrén szálán eltűnik." Szerintem kb. egyharmad Kalibr-álódik útközben, egyharmad "leesik a platóról", de abbna egyezünk, hogy több forrás szerint is csak a küldött cucc egyharmada jut ki a csapatokhoz. A pénznél valszeg még rosszabb a helyzet.
chief Bromden
2023. július 09. 08:36
Háborús bűnösök. Sajnos mint látjuk, manapság sok minden teljesülhet, kivéve a katonai terveket. Menet közben módosítgatnak, nem riadnak vissza a népirtástól sem. :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!