Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Ukrán politikus: Elkerülhetetlen Oroszország szétesése

2023. június 25. 16:20

Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára szerint a Wagneren kívül több csoport is elégedetlen Putyinnal.

2023. június 25. 16:20
null

Elkerülhetetlen Oroszország szétesése – reagált Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára vasárnap a Wagner csoporttal kapcsolatos oroszországi eseményekre. Danyilov Facebook-bejegyzésben úgy fogalmazott, „minden, ami elromolhat Oroszországban, elromlik, a Prigozsin-eset pedig beláthatatlan következményekkel járó folyamatokat indíthat el.

– írta, és hozzátette, szerinte Prigozsinék lázadása csak része az oroszországi destabilizációs folyamatoknak.

A tisztségviselő úgy véli, Oroszországban több csoport is elégedetlen Putyinnal, nemcsak a fegyveres erők, de az oligarchák körében is. Szerinte Putyin egyetlen esélye, hogy megtartsa hatalmát, ha megtisztítja a fegyveres erőket, felszámolja a Wagner csoportot és megszünteti az oroszországi hadiállapotot. 

(MTI)

Nyitókép: RUSLAN KANIUKA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. június 29. 21:28
Először nem Hoholisztán szétesésével kellene foglalkozniuk? Az időben közelebb van talán.
Xplorator
2023. június 28. 09:08
B+! Ilyen fejű emberek, civilizált országokban a szekrényeket cipelik, vagy a raktárt takarítják... Ukrajnában meg így néz ki egy miniszter. De nem is az a baj ahogy kinéz, hanem a fejében is annyi van, ami bútorcipeléshez, vagy takarításhoz elég. Ez meg nyilatkozik a sajtónak a csimpánz szintű szellemi képességeivel.
Ehetős Odó
2023. június 26. 08:50
Orosz politikus: Elkerülhetetlen Ukrajna szétesése.
elfújta az ellenszél
2023. június 26. 08:35
Lehet hogy előbb esik szét a mostani EU, mint Oroszország. Az orosz muzsik még elhordja valahogy a háború terhét, de az EU polgár igen kényes az életszínvonalának romlására, a többlet elvonásokra amivel óhatatlanul együtt jár az ukrán pumpolás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!