Egy majomhoz hasonlította az afrikai diplomatákat Románia kenyai nagykövete

2023. június 10. 18:50

Afrikai kollégái nem tartották humorosnak a rasszista megjegyzést.

2023. június 10. 18:50
null

Románia kenyai nagykövetét több afrikai diplomata is rasszizmussal vádolta, miután az ENSZ nairobi központjában tartott diplomáciai találkozóján félreérthetetlenül egy majomhoz hasonlította az afrikai diplomatákat – írja a Magyar Nemzet.

Dragos Viorel Tigau állítólag egy szűkebb, kelet-európai külképviseleti vezetőkből álló társaságban sütötte el a rasszista viccet, amit feltehetően azóta is bán. Amikor észrevett egy fekete majmot a közelben, viccelődve azt mondta a többi diplomatának „az afrikaiak csatlakoztak hozzánk”, arra utalva, hogy a majom az afrikai küldöttség képviselője.

Az eset április 26-án történt. A román külügyminiszter azt nyilatkozta, hogy a nagykövetet június 8-án sürgősen hazarendelték, továbbá kijelentették, szerintük minden rasszista viselkedés vagy megjegyzés teljességgel elfogadhatatlan. A diplomata írásban kért bocsánatot megjegyzése miatt. 

Bukarest reméli, hogy „ez az elszigetelt epizód nem érinti Románia és az afrikai kontinens országai közötti kapcsolatokat” – közölték az afrikai országok bukaresti nagyköveteivel pénteken.

Nyitókép: Twitter

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
K4t1nk4
2023. június 11. 15:24
Romániában a rasszizmus elvárás egy szőröstalpútól, ha a politikában érvényesülni akar.
kékFogúHarald
2023. június 11. 15:17
Ha a román leMajmozza a kenyait, mi MAGYAROK minek nevezzük a románt?!!
kubota
2023. június 11. 09:49
A román akkor is hazudik, ha kérdez! Hol itt a gond? :D
masikhozzaszolo
2023. június 11. 09:21
Ez valamiféle plágium. Az arab focista meg mind terrorista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!