F-16-osokhoz keresnek pilótákat az ukránok

2023. április 11. 12:21

Bár még nincs ilyen gépük az ukránoknak, pilótákat már most keresnek hozzá.

2023. április 11. 12:21
null

Felhívást intézett a pilótákhoz és a szakemberekhez Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter, hangoztatva, jelentkezzenek azok, akik „hajlandóak és képesek” az amerikai F-16-os vadászgépek használatára és irányítására, csatlakozzanak Ukrajna védelméhez. Erről a Tanjug hírügynökség írt kedden az UNIAN ukrán hírportálra hivatkozva. A politikus akkor közölte felhívását, amikor az ukrajnai Odessza város médiaközpontjában találkozott a dán ügyvezető védelmi miniszterrel, Troels Lund Poulsennel.

Reznyikov közölte: a felhívás azoknak a pilótáknak szól, akik képesek az F-16-os típusú harcigépek irányítására és hajlandóak részt venni a háborúban.

Nyitva áll előttük az ajtó”

– mondta a tárcavezető.

Az Egyesült Államok egyelőre elutasította, hogy F-16-os harci gépeket küldjön Ukrajnának. Joe Biden amerikai elnök kijevi látogatása során februárban kijelentette, hogy Ukrajnának most még nincs szüksége a repülőgépekre, mert – miként rámutatott –, az Egyesült Államok egyelőre más fontos fegyverzetet biztosít.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter korábban kifejezte meggyőződését, miszerint az ukránoknak jelenleg nagy hatótávolságú légvédelmi rendszerekre van szükségük, az F-16-os többcélú vadászgépek a konfliktusnak ebben a szakaszában nem tudnak segíteni Ukrajnának.

(MTI)

Nyitókép: Wikipédia

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
linkeloe
2023. április 11. 20:46
Fegya! Itt az alkalom !!
alex44
2023. április 11. 19:44
nem is kérdés Tom Cruise,0-24-ben szedi majd le a gaz ruszki vadászrepcsiket.
kitiltott
2023. április 11. 18:42
Magyarul .. Keressük azok a balekokat akik hajlandóak is meghalni az ukrán nacionalizmusért ..
Robert69
2023. április 11. 17:06
Az az F16-ra kiképzett , amerikai, lengyel és nyugat európai pilóták teljesítiki internacionalista kötelességüket és önként dalolva névtelenül mennek meghalni egy nyomorult ripacsért.......gratulálok megérdemlik a sorsukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!