Svájcban kiakadtak a kommentelők a Magyarországon lelőtt farkas miatt

2023. április 16. 17:53

A legtöbb hozzászóló szívesen látná börtönben az állatot elejtő vadászt.

2023. április 16. 17:53
null

Az RTL.hu cikkében azt írja: egy Svájci természetvédő szervezet közösségi oldalán csütörtökön jelentette be az M237 jelű farkas pusztulását, amelyhez azóta majdnem 600 felhasználó fűzött megjegyzést.

Nem írhatom le amit gondolok különben megint letilt a Facebook”

– írta az egyik svájci kommentelő, ami jól mutatja, milyen érzelmeket váltott ki a hír.

A cikk összegzése szerint a legtöbb svájci hozzászóló nem Magyarországot vagy a magyarokat hibáztatja a történtekért, inkább a vadászt, illetve általában a vadászatot. Egyikük azt írta:

Remélem, a vadász rács mögé kerül, és egy életre elveszíti a vadászengedélyét.” 

„A vadászt egy életre börtönbe kellene zárni!” – írta egy másik hozzászóló. Egy harmadik szerint pedig „itt az idő lefegyverezni a vadászokat!” Felmerült az is, hogy a farkason jól látható volt a nyomkövető: „Hogyan lőhet egy megjelölt állatra? Mennyire lehet hülye?” – írta valaki. Szóba került az is, hogy egyáltalán nem országfüggő a vadászat. „És mi lesz hamarosan a svájci farkasokkal is, ha szeptembertől januárig lehet vadászni rájuk? Indul a mészárlás!” – írta egy olasz-svájci hozzászóló. 

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madar299
2023. április 17. 14:28
? számomra az , hogy hol a többi Svájci farkas , miért üresek a nagy vadaktól a Ny. E. erdők ? Hozzánk járnak bér vadászatra , Somogy Zala v.megye vadászai a csicskáik ! Amit eddig ők irtottak ki , a c.c. több 10 ezres Ny.E.-i populációt az smafu , miért csak az utolsó mohikánért ejtenek könnyet , hol voltak eddig a kis Gréták ?
lurker
2023. április 17. 09:14
nem kérünk svájci élősködő migránsokat, köszi!
makám
2023. április 17. 00:00
komolyan b+... olyan emberek rinyálnak az állati jogokért akik akkor vannak legközelebb állatokhoz amikor a csótány átszalad a konyhájukban. se medvére se farkasra nincs szükség az európai erdőkben. semmilyen formában.
Bulldog Orange
2023. április 16. 23:16
Hagyjuk már ezt az ostoba állatvédő retorikát! Basszus, Svájctól idáig mit evett? Konzervet, vagy beugrott a mekibe, vagy elejtett valamit, esetleg elvitt kutyát, macskát, csirkét, birkát? A farkas ragadozó, húst eszik, a vadász meg lelőtte, ettől függetlenül én jól alszok, akik meg jóemberkedni akarnak, azok segítsenek a rászorulókon, hogy ne legyen ember embernek farkasa ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!