Magyarországra látogat az Európai Bizottság pénzügyi biztosa, uniós forrásokról lesz szó

2023. április 28. 07:57

A jövő héten fog tárgyalni Orbán Viktorral Johannes Hahn.

2023. április 28. 07:57
null

A jövő héten Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetésért felelős biztosa ellátogat Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz – értsült a Portfolio. Az uniós politikus a hazánknak járó, de hónapok óta blokkolt uniós forrásokról fog egyeztetni a miniszterelnökkel.

Értesülésük szerint az uniós diplomata Erasmus-ügyben is meg akarja siettetni a kormányt, ugyanis álláspontjuk szerint ott már világosan jelezte a bizottság, hogy mit akarnak a kormánytól.

Mindemellett pedig azt is belengette, hogy Magyarország nemsokára felszabadíthat 13 milliárd euró befagyasztott uniós forrást.

A lap szerint a 13 milliárd euró feloldásához elegendő lehet az „igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatos aggályok” tisztázása, a maradék 8,5 milliárd euróhoz pedig további korrekciós intézkedésekre lenne szükség.

Nyitókép: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2023. április 28. 17:17
Ha ez tényleg összejön . A libsik megvasznek . Zselé pedig felporszívja az éves kokó adagját.
Igazszó
2023. április 28. 12:48
Az eredetileg 12, majd 21, majd 27 "szupermérföldkő" megduplázása lesz napirenden és az, hogy a 27 sem teljesült a komisszárok által elvárt módon. Pénz nincs. Nem is lesz. A vétótlan köpcös geci csicska pedig tovább csicskázik, míg a buzi zsidó usa helytartó zsarolja a komisszárokkal. A navracsicskát a kvótaribanc vargával együtt úgy kellene valagba rúgni, hogy brüsszelig repüljenek!
WWIII.
2023. április 28. 11:53
Lieber Herr Hahn, Ha jön kérem ne jöjjön üres kézzel! Jöjjön egy Euroval (papír) telepakolt kamionnal, így később is bármikor szívesen látjuk önt, jöhet akár többször is.
olajfa1
2023. április 28. 11:34
"Erasmusban" is CSAK ANNYIT AKARJON AMIT MINDEN MÁS EURÓPAI ORSZÁGBAN IS "GYAKORLAT"!!!! Az EU ne akarjon KÜLÖN MAGYARORSZÁGI SZABÁLYOKAT KIERŐSZAKOLNI!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!