Bajban az amerikai légierő: a Pentagon szerint kiugróan magas a rákos megbetegedések száma a pilóták között

2023. március 19. 20:09

Az adatokat összesítve megállapítható, hogy a légi személyzet esetében 24 százalékkal nőtt a rák kockázata a civil lakossághoz képest.

2023. március 19. 20:09
null

Jelentősen növeli a rák kialakulásának kockázatát az, ha valaki a légierőnél szolgál, akár pilótaként, akár a földi kiszolgáló személyzet tagjaként, derült ki a Pentagon kutatásából, amelyről a Világgazdaság számolt be. A kutatás 900 ezer olyan alkalmazottat vizsgált, aki katonai pályafutása alatt a légierő kötelékében is dolgozott. 

A pilóták esetében 87 százalékkal nőtt a melanómák, 39 százalékkal a pajzsmirigyrák, férfiak esetében 16 százalékkal a prosztatarák, nők esetében pedig 16 százalékkal a mellrák kialakulásának kockázata a lakossági adatokhoz képest.

Az adatokat összesítve megállapítható, hogy a légi személyzet esetében 24 százalékkal nőtt a rák kockázata a civil lakossághoz képest – foglalta össze a lap, majd kiemelték, a légierő minden alkalmazottját tekintve a lakosságinál alacsonyabb volt a tüdőrák kockázata, a légi személyzet pedig alacsonyabb hólyagrák és vastagbélrák kockázatnak volt kitéve.

A Pentagon szerint ez volt az eddigi legnagyobb ilyen fajta kutatás az amerikai hadsereg történetében, azonban a konkrét kiváltó okok egyelőre nem ismertek. Ezek feltérképezéséhez további vizsgálatokra van szükség, melyekre rövidesen sort is kerítenek majd.

Nyitókép: Manjunath KIRAN / AFP

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. március 20. 17:53
Helyes. Pusztuljanak!
Spiltyu
2023. március 20. 16:22
mi a helyzet az MRNS alapú covid oltásokkal?
Bada8
2023. március 20. 08:50
Talán nem kellett volna beoltatni es kötelezővé tenni a méregoltast-t, akkor nem halna meg annyi ember hirtelen az elmúlt időszakban.. Dugjatok csak a fejeteket a homokba
fogas paduc
2023. március 20. 08:32
Ezek szerint a pilóták gyakran mennek nyaralni a trópusokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!