Volt moldáv védelmi miniszter: Az egyetlen megoldás a Romániával való egyesülés

2023. február 21. 10:19

 Anatol Șalaru szerint itt az idő, hogy ezt Európa is megértse.

2023. február 21. 10:19
null

„Az egyetlen létező megoldás Moldova számára, és itt az ideje, hogy ezt Európa is megértse, a Pruton túli román területek egyesülése Romániával” – mondta Anatol Șalaru, a Moldovai Köztársaság volt védelmi minisztere hétfőn a Prima News tévécsatorna Országprojekt: Románia című műsorában.

A Transtelex tudósítása szerint az exminiszter azt is kijelentette, hogy az Uniót támogatók aránya a Moldovai Köztársaságban folyamatosan nőtt az elmúlt időszakban, így ha néhány évvel ezelőtt 4 vagy 5 százalék volt mindössze az egyesülést támogatók aránya, most már legalább 40 százalék támogatja a nagy Románia gondolatát.

„Nincs más megoldás, vagy 10-15 év múlva a Moldovai Köztársaság megszűnik létezni, mert nem marad senki az országban, aki ott dolgozna és adót fizetne. A fiatalok elmennek, ismerem a helyzetet, egy általam vezetett politikai párt ifjúsági szervezetében 300-400 fiatal járt az összejövetelekre. Most 90%-uk elhagyta az országot” – indokolta az egyesülés ötletét Salaru.

Nyitókép: MTI Zrt. / Bizományosi: Makleit László

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ne szájalj
2023. február 21. 18:01
Miert ne, ha legalabb Szekely-fold vissza kerul hozzank, ugy, hogy lesz egy egy kb. Eszak-Erdelynyi folyoso is.
Dagó
2023. február 21. 16:51
„Az egyetlen létező megoldás Moldova számára, és itt az ideje, hogy ezt Európa is megértse, a Pruton túli román területek egyesülése Romániával” Az egyetlen létező megoldás Magyarország számára, és itt az ideje, hogy ezt Európa is megértse, a határontúli túli magyar területek egyesülése Magyarországgal”
sorostalanság
2023. február 21. 14:39
És ezt úgy gondolja ez a zseni, hogy elég kijelentenie és úgy lesz ? Ilyen vezetőik vannak? És csodálkoznak, hogy a fiatalok elmennek? Csak véletlen lenne, hogy itt is egy USA-ban tanult szingli nő az elnök...?
Ödenburger
2023. február 21. 13:26
Csak én érzem nonszensznek, hogy egy ország _védelmi_ minisztere egy másik országhoz csatlakozásról álmodozik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!