Videón, ahogy robbanások sorozata pusztítja el a moszkvai bevásárlóközpontot

2022. december 09. 17:00

Eddig egy halálos áldozatról érkeztek hírek.

2022. december 09. 17:00
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, tűz ütött ki a Himkiben található Mega bevásárlóközpontban, az épület teteje beomlott, megnehezítve a tűzoltók munkáját – tájékoztatott az illetékes minisztérium. A hatóságok szerint a lángok mintegy hétezer négyzetméterre terjednek ki.

A tűzeset okainak kiderítését a nagyobb bűncselekményeket vizsgáló orosz Nyomozó Bizottságra (SZK) bízták. A moszkvai regionális mentőszolgálatok vezetője szerint az okozhatta a tüzet, hogy a helyszíni javítási munkák során megsértették a biztonsági előírásokat. Az Interfax orosz hírügynökség úgy tudja, hogy a hatóságok a szándékos gyújtogatás lehetőségét is vizsgálják.

Friss fejlemény a hírrel kapcsolatban, hogy a tűzesetben ezidáig egy ember életét vesztette. 

Robbanások is történtek a tűzesetben, az erről készült videót megtekintheti itt:

A Mega számos nyugati kereskedelmi lánc üzletének adott otthont az ukrajnai háború előtt, köztük az egyik első IKEA áruháznak Moszkva környékén. Himki az orosz fővárostól északra található, hét kilométerre a seremetyjevói nemzetközi repülőtértől.

Nyitókép: Képernyőfotó 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dodi71
2022. december 10. 09:21
Az Interfax orosz hírügynökség úgy tudja, hogy a hatóságok a szándékos gyújtogatás lehetőségét is vizsgálják. 10 db - Tu-95 legkésőbb hétfőn ismét érkezik Jótett helyébe jót várj!
-Zsolt-
2022. december 10. 02:25
Az egy, aki meghalt nem oligarcha volt véletlenül, és hozzá volt láncolva valamihez? Ablakon kiesés upgradelt változata: rágyújtják a bevásárlóközpontját.
Ricsibmf
2022. december 10. 01:20
Reméljük egy plázacicának/plázakandúrnak sem esett baja.
Kivűlálló
2022. december 10. 00:26
Az OBI az nyugati cég, nem? Nem úgy volt, hogy a nyugati multik kivonulnak az orosz piacról...? Érdekes..., felettébb érdekes...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!