Nem közvetítik nyilvánosan a Marokkó-Franciaország elődöntőt a holland nagyvárosokban

2022. december 13. 17:06

Az amszterdami rendőrség várhatóan a város több részét is kockázatos területnek nyilvánítja.

2022. december 13. 17:06
null

Négy holland nagyváros egyikében sem közvetítik nyilvánosan a katari labdarúgó-világbajnokság szerdai Franciaország-Marokkó mérkőzését, mert az afrikai válogatott korábbi győzelmeit követően zavargások törtek ki – írta az NlTimes hírportál kedden.

Amszterdam a közbiztonságra hivatkozva nem engedélyezte a mérkőzés nyilvános kivetítését.

– magyarázta a döntést Femke Halsema polgármester. Az amszterdami rendőrség várhatóan kockázatos területnek nyilvánítja a város több részét, ez pedig felhatalmazza a hatóságokat, hogy feltartóztassák és megmotozzák a járókelőket.

Szigorított ellenőrzéseket tart a rendőrség Hágában is

A hágai önkormányzat szóvivője szerint a bajkeverők a békés szurkolói tömeget használják fedezékként, a túlzsúfolt területeken nehéz őket szétválasztani. A város azon területein, ahol a korábbi zavargások kitörtek, szigorított ellenőrzéseket tart a rendőrség.

Brüsszelben 59 embert vettek őrizetbe a marokkói győzelem után

Miután Marokkó legyőzte a katari vb-n Portugáliát, a marokkói drukkerek Brüsszel több negyedében is „ünnepelni" kezdtek, azaz zavargások törtek ki. A Brussels Times rendőrségi szóvivőre hivatkozva azt írja : a szombat este kitört zavargások óta eddig 59 embert vettek őrizetbe. A város több pontján is megakadt a forgalom, a marokkóiak „óriási mértékben" használtak pirotechnikai eszközöket.

Utrecht és Rotterdam vezetése már korábban, a zavargások kitörése előtt döntött arról, hogy nem engedélyezi a vb-elődöntő nyilvános vetítését.

Múlt szombaton több tucatnyi embert vettek őrizetbe a rendbontásba torkolló ünneplés során, miután Marokkó legyőzte Portugáliát a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, ezzel az első afrikai ország lett, amely bejutott a világbajnokság elődöntőjébe.

(MTI)

Nyitóképen egy korábbi felvétel a zavargásokról Rotterdamból. Fotó: Sven van Beek Fotografie / ANP MAG / ANP via AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. december 15. 02:04
"Nem közvetítik nyilvánosan a Marokkó-Franciaország elődöntőt a holland nagyvárosokban" Na és? van mindenkinek tévé -je - ja, ez a koldus magyarnak új dolog xDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Tiszafa
2022. december 14. 12:12
Nem? De utcán házfalat oldalba-pisálni azt még szabad a "jó hollandusoknak", ugye?
Reszelő Aladár
2022. december 14. 09:50
Budapestért mikor fognak legközelebb aggódni?
Karvaly
2022. december 14. 07:31
Ez aztán mindent megold. Esetleg még a rohamrendőrök is motyoghatnák maguk elé, hogy "ezt már igazán nem kellene... ejnye, no... megkérhetném, hogy inkább hanyagolja ezt a tevékenységet?"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!